WEB tv Εκκλησία Ηλεία

Πλήθος πιστών παρακολούθησε χθες τη θεία λειτουργία στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς

Η Παναγιά μας σύμβολο ελπίδας και προστασίας!
Ακούστε το άρθρο

Με μεγαλοπρέπεια, όπως κάθε χρόνο, έγινε χθες το πρωί η Θεία λειτουργία για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς.

Η Θεία λειτουργία έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και την παρακολούθησε πλήθος πιστών, που με ευλάβεια προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και όλες τις ιερές εικόνες που βρίσκονται στο μοναστήρι, και ζήτησαν πάνω από όλα υγεία για όλο τον κόσμο και ευημερία σε όλες τις οικογένειες και για την πολύπαθη Ελλάδα.

Το παρών στην Θεία λειτουργία έδωσαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Μαρίνος Αχτύπης, ο Υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Βαρουξής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» κ. Στάθης Καννής, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας κ. Γρηγόρης Κατσώλης και πολλοί ακόμη.

Οι δηλώσεις για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δήλωσε για την μεγάλη εορτή του Ελληνισμού.

«Με κατάνυξη η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Χρόνια Πολλα στην Ηλεία μας, στην Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες.

Με την ευχή να επιστρέψουν η πίστη και η ελπίδα.

Να έρθουν καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Και όλοι πρέπει να πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερο το μέλλον. Με ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη, ομαλότητα, δικαιοσύνη, δημοκρατία.

Χρόνια πολλά σε όλους!».

Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε για τον εορτασμό της Παναγίας.

«Μεγάλη γιορτή για τον χριστιανισμό. Για τον ελληνισμό πάντοτε αυτή η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας έχει συνδεθεί με μεγάλες δοκιμασίες, με μεγάλες στιγμές του έθνους μας. Υπάρχει λοιπόν μία αδιατάρακτη σχέση αυτής της εορτής με τον ελληνισμό. Από τον εορτασμό της Παναγίας μας σήμερα αντλούμε αισιοδοξία, ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, τις σύγχρονες κρίσεις. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός τόνισε για την χθεσινή μεγάλη εορτή.

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια μέρα ελπίδας.

Μια μέρα ενσυναίσθησης, αλλά και βαθιάς περισυλλογής για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι η μέρα της Παναγίας, της μάνας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Στρέφουμε το βλέμμα και τη σκέψη μας στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.

Οραματιζόμαστε ένα φωτεινό αύριο. Με πυξίδα του μέλλοντος την ευημερία για όλους, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Και εδώ στον τόπο μας, την Ηλεία, προσδοκούμε ανάταση και ανάταξη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους με υγεία, χαρά και ευτυχία».

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ανέφερε μετά την Θεία λειτουργία.

«Γιορτάσαμε σήμερα με μεγαλοπρέπεια, αλλά και την δέουσα κατάνυξη, την Παναγία μας, εδώ στο μοναστήρι της Σκαφιδιάς. Το μήνυμα της ημέρας είναι πάντα η αγάπη στον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη, η ειρήνη στους λαούς. Ο Δεκαπενταύγουστος για τη χώρα μας έχει ιστορική βάση, αφού πολλά γεγονότα έχουν συμβεί αυτή τη μέρα στην ιστορία και ως εκ τούτου εκπέμπουμε πάντα τις προσευχές μας στην Παναγία, η οποία ήταν η σκέπη σε όλους τους αγώνες του έθνους μας, σε όλες στις δύσκολες στιγμές μας. Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία, αλλά και επιμονή στο δύσκολο δρόμο που έχει ο ελληνικός λαός. Που έχει το Ελληνικό έθνος, που έχουν οι ελληνικές αξίες, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τη θέση που θα έπρεπε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής ανέφερε για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

«Ο λαός της περιοχής τίμησε με μεγάλη κατάνυξη, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Εύχομαι σε όλους υγεία, χρόνια πολλά και οικογενειακή ευτυχία».

Ο κ. Λευτέρης Βαρουξής Υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του δήλωσε.

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για την ορθοδοξία μας. Η κοίμηση της Θεοτόκου το Πάσχα του καλοκαιριού, βρίσκει όλους τους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν με κατάνυξη την θεία ακολουθία. Η Παναγία να μας προστατεύει και να μας δίνει δύναμη να προχωράμε. Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ευημερία».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σκαφιδιάς κ. Αντώνης Αρβανίτης στο μήνυμα του τόνισε.

«Χρόνια πολλά, η Παναγία βοήθειά μας, από το πιο ιστορικό μοναστήρι του νομού Ηλείας. Να είμαστε καλά, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες».

 

Όλη η επικαιρότητα