Χωρίς κατηγορία

«Πνίγεται» από τα σκουπίδια η πόλη!

skoypidia_dhmos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια που έχουν σωρρευθεί στους κάδους απορριμμάτων, είναι οι επαγγελματίες του δήμου Πύργου, οι οποίοι σε καθημερινή βάση, δέχονται τα παράπονα των πελατών τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Πολλοί επαγγελματίες, κυρίως στο κέντρο της πόλης του Πύργου, που η κίνηση είναι αυξημένη, δηλώνουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», πως δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν μέσα στα μαγαζιά τους, καθώς τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει κάθε σημείο.

Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες, οι πελάτες τους, μπαίνουν στα καταστήματά τους και κρατούν τις μύτες τους κλεισμένες για να μην μυρίζουν την απίστευτη δυσωδία, ενώ από την άλλη, καταστηματάρχες που διαθέτουν προς πώληση φρέσκα προϊόντα, είναι αναγκασμένοι από το να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, να διώχνουν τις μύγες από τους χώρους των καταστημάτων τους.

«Μπαίνουν στα μαγαζιά μας οι πελάτες και έχουν κλεισμένο το στόμα και τη μύτη για να μην αναπνέουν την βρώμα», αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πύργου, εκεί όπου τα σκουπίδια, είναι εκτεθειμένα σε κάθε σημείο.

Από την άλλη, όπως κατήγγειλαν οι επαγγελματίες στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», υπάρχουν σημεία στο κέντρο της πόλης που οι κάδοι απορριμμάτων έχουν απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να συσωρρεύονται σε διπλανά σημεία μπροστά από τις πόρτες των μαγαζιών.

Σήμερα το ραντεβού

Εξάλλου σήμερα το πρωί, έχει προγραμματισθεί να γίνει το ραντεβού των εκπροσώπων του δήμου Πύργου, με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος θα δεχθεί, στο γραφείο του, τους επικεφαλής των παρατάξεων στις 10 το πρωί. Από την συγκεκριμένη συνάντηση, ο δήμος του Πύργου, θα διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει την μεταφορά των σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ εκτός Νομού και να αποσυμφορηθεί η πόλη και τα χωριά από τους όγκους των απορριμμάτων.

Παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς της Ηλείας στον Εισαγγελέα Πύργου

Παράσταση διαμαρτυρίας για το σοβαρό ζήτημα των απορριμμάτων που απειλούν τη δημόσια υγεία, έκαναν οι φορείς της Ηλείας, στον Εισαγγελέα Πύργου, Παναγιώτη Μεϊδάνη, προχθές το πρωί, όπου του έθεσαν όλα τα θέματα που αφορούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο δήμος του Πύργου.

Στην συνάντηση με τον Εισαγγελέα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Βασίλης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Βαγγέλης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας.

Οι τέσσερις πρόεδροι, έθεσαν στον Εισαγγελέα του Πύργου, όλα τα ζητήματα που επηρρεάζουν αρνητικά την γενικότερη λειτουργία της πόλης του Πύργου, λόγω της παρουσίας των σκουπιδιών, ενώ ζήτησαν από τον ίδιο να λάβει οποιοδήποτε μέτρο εμπίμπτει στις αρμοδιότητές του ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Εκείνο που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνάντηση των φορέων, με τον Εισαγγελέα του Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ήταν η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες του δήμου, την απειλή που υπάρχει για τη δημόσια υγεία από την παρουσία των σκουπιδιών αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν τα σκουπίδια στον εμπορικό κόσμο της πόλης και την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πηγές, ο Εισαγγελέας Πύργου, Παναγιώτης Μεϊδάνης, ενημέρωσε τους φορείς της Ηλείας, πως είχε έλθει σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του, του είχε αναφέρει για το σημερινό ραντεβού στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ τέθηκε και το θέμα, της παρουσίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στην συνάντηση της Αθήνας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, τελικά στο ραντεβού της Αθήνας, θα παρευρίσκονται και οι φορείς της Ηλείας, ώστε να διεκδικήσουν μαζί με την δημοτική αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων την έκτακτη χρηματόδοτηση που θα λύσει τα χέρια του δήμου ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

 

 

Όλη η επικαιρότητα