Ηλεία

«Πνίγει» τον κάμπο των Μακρισίων το αντλιοστάσιο

Ακούστε το άρθρο

Τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, επισκέφθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του κάτοικοι και παραγωγοί των Μακρισίων, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο Αντλιοστάσιο της περιοχής, η οποία επιβαρύνει τις καλλιέργειες.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στον κ. Γεωργιόπουλο, η λειτουργία μόνο μίας αντλίας δεν συμβάλλει στη γρήγορη και επαρκή αποσυμφόρηση των υδάτων, με συνέπεια το νερό να έχει «σκεπάσει» μεγάλο τμήμα καλλιεργειών στον κάμπο των Μακρισίων.

«Θέλουμε να επισκευαστεί και η άλλη αντλία που δεν λειτουργεί, διότι η μια δεν επαρκεί για την αποσυμφόρηση των νερών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κάμπος που βρίσκεται κοντά στο φράγμα στις περιοχές “Αγκόνα”, “Ποτόκι” και “Παρακλάδια” να είναι πλημμυρισμένος γύρω στο ένα μέτρο νερό, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί η παραγωγή των πορτοκαλιών και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στο φυτικό κεφάλαιο σε σταφίδα και πορτοκάλια», τόνισε ο παραγωγός Γ. Χατζόπουλος, προσθέτοντας ότι έλαβε ενημέρωση από τον ΓΟΕΒ ότι θα επισκευαστεί και η δεύτερη αντλία τις προσεχείς ημέρες και ότι είναι προς έγκριση μια μελέτη που αφορά το προστατευτικό ανάχωμα, ενώ δρομολογούνται και παρεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού.

«Αγώνας» δρόμου για την επισκευή της αντλίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα στο αρδευτικό δίκτυο και  είπε ότι έλαβε διαβεβαίωση για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος της αντλίας.

«Εξετάσαμε το ζήτημα της λειτουργίας του αντλιοστασίου, δεδομένου ότι μία εκ των δύο μεγάλων αντλιών έχει προβλήματα, αρκετό καιρό τώρα. Ενημερώσαμε ότι λόγω της επίσχεσης εργασίας που “τρέχει” εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει καταστεί δυνατό η αντλία να αποκατασταθεί και είδαμε εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Καταλήξαμε και με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που έχουμε το χειμώνα, για τη λειτουργία του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου, θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την πλευρά προκειμένου να λυθεί από εκεί η αντλία, να μεταφερθεί για επισκευή, να εγκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποσυμφοφορήσει την περιοχή απο τα πλημμυρικά φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργηθούν. Πήραμε διαβεβαίωση ότι αυτό θα συμβεί, αλλά θα δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε γιατί περιμένουμε και δύσκολα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Έστω και τώρα πρέπει να βρεθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε λύσεις για τους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα