Ελλάδα

«Πνίγηκε» η Κρήτη -Με βάρκες στο Λασίθι, βούλιαξε η Σητεία

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην Κρήτη από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Οι δρόμοι στις περιοχές έχουν μετατραπεί σε λίμνες και οι αρχές έχουν δώσει εντολή για μετακινήσεις μόνο με βάρκες και αυτό όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Μάλιστα, στον Μακρύ Γιαλό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται σχεδόν μέχρι τον κάτοικο.

Μεγάλα προβλήματα στον Μακρύ Γιαλό.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Και στα Πλιμαλήματα Σητείας τέσσερα άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού είχε ανέβει στα 3 μέτρα σε ύψος και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

«Λίμνη» η Σητεία έχει μετατραπεί σε λίμνη εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Οπως μεταδίδει το cretapost, σημεία του επαρχιακού δικτύου παραμένουν κλειστά λόγω κατολισθήσεων. Η Πυροσβεστική δέχεται δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έντεκα πολίτες κινδύνευσαν εξαιτίας πλημμύρας και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή της, η οποία είχε αίσιο τέλος.Στην περιοχή Λιβάδια, ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν ακόμη και με χωματουργικά μηχανήματα, όπως αναφέρει το style100 FM. Ενας άνθρωπος, μάλιστα, έπεσε με αυτοθυσία στα νερά για να σώσει δύο συμπολίτες του.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα