Ελλάδα

«Πνίγηκε» η στη Ροδόπη – Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου στο νομό Ροδόπης.

Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει από πλημμυρισμένα σπίτια 17 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ έχουν γίνει 32 αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την ιστοσσελίδα xronos.gr, στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης, θυμίζουν πλέον λίμνες, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα μέσα στον οικισμό και σε κάποια σπίτια που έχουν πάρει νερά.

Μεγάλο πρόβλημα στα Αμάραντα Ροδόπης, όπου σπίτια έχουν γεμίσει με πλημμυρίσει, ενώ η είσοδος στο χωριό είναι ανέφικτη λόγο λόγω του όγκου των υδάτων.

Ο δρόμος Κομοτηνής – Φαναρίου έχει επίσης πλημμυρισμένα τμήματα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους οδηγούς. Στο ύψος των Φατήριακων πλημμύρισε το μοναστήρι και κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, σπίτια πλημμύρισαν στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή.

Στην Κομοτηνή, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε τρία σημεία, στη Μαραθώνος, στην περιοχή του Χάρμαλη και στην περιοχή του Τζελάρ Μπαγιάλ, σύμφωνα με τα συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ που από νωρίς το πρωί επεμβαίνουν σε κλήσεις πολιτών και προβληματικές περιοχές.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα