Events WEB tv Αχαϊα

Ποδαράτη Παρέλαση απογείωσης: Η μεγαλύτερη Νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού [PHOTOS – VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Το Πατρινό Καρναβάλι 2018 γνώρισε την πιο λαμπρή νύχτα του. Υπεύθυνοι όλοι οι Πατρινοί και το πλήθος των επισκεπτών που είχαν το δικό τους μερίδιο με αυθορμητισμό και ενθουσιασμό στο κλίμα γενικευμένης γιορτής και ευθυμίας.  Ήταν μια νύχτα χαράς, διασκέδασης, εκστατικής διάθεσης, ανεμελιάς και ελπίδας από αυτές που καταγράφονται στο καρναβαλικό μας κεκτημένο. Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου στην Πάτρα τα είχε όλα και αποζημίωσε με το παραπάνω ντόπιους και επισκέπτες, που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια της Κορίνθου και τα μπαλκόνια καθόλο το μήκος της διαδρομής από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη και βέβαια στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Καρναβαλιού..

Με σύμμαχο τον καιρό χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν και μετέδωσαν το αστείρευτο κέφι, τη δυναμική τους παρουσία, τον παλμό και το πάθος τους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Ευρηματικές ιδέες, απίθανες εμπνεύσεις, εξαιρετικές αισθητικά στολές, χρώμα και φως, γερές δόσεις σάτιρας και ανατροπής, δημιουργία που ξεχείλιζε, χαρακτήρισαν την παρέλαση που πραγματικά μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες που έβαλαν στο πρόγραμμά τους το Καρναβάλι μας κατακλύζοντας την πόλη και κάνοντας την πιο   δυναμική παρουσία τους τα τελευταία χρόνια άδραξαν την ευκαιρία και αφέθηκαν στους μεθυστικούς χυμούς της ξέφρενης γιορτής.

Στην κορυφή της παρέλασης τα άρματα του Δήμου Πατρέων, σκόρπισαν τον ενθουσιασμό συνδυάζοντας την καλλιτεχνική και επίκαιρα σατιρική διάσταση. Ο Καρνάβαλος που τραβά τα μαλλιά του στη θαλασσοδίνη της κρίσης, το καλλιτεχνικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με την βασίλισσά μας Όλγα Κατσάρα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να μεταδίδει με τα χαμόγελα, την αεικίνητη χορευτική παρουσία και τα φιλιά της τη ζωντάνια σε όλους, οι δυο Καρνάβαλοι των ετών 2017 και 2016 που συνέχισαν διαχρονικά να πλέουν στα…νερά της κρίσης αποκτώντας και φέτος επικαιρότητα, το νέο άρμα (Ζουζουνο-όχημα) και τα παλαιότερα του Καρναβαλιού των Μικρών έδωσαν το έναυσμα για την έκρηξη του γλεντιού, που ξεσήκωσε την πόλη.

Νεανική ορμή, πόθος για ζωή, αυθεντικότητα και όλα τα χαρακτηριστικά του καρναβαλικού μας πολιτισμού αναδείχτηκαν σε όλο τους το μεγαλείο με τα πληρώματα και τους χιλιάδες καρναβαλιστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να μεγαλουργούν.

Ευρηματικές και αμίμητες ιδέες με τις οποίες αυτοφωτίστηκαν τα πληρώματα, εκτυφλωτικά χρώματα, αυθορμητισμός και  κέφι που χτύπησαν κόκκινο συνδυάστηκαν ιδανικά εξασφαλίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που έδωσε λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου.

Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας εμπλέκοντας συμμετέχοντες και θεατές σε ένα αδιαίρετο σύνολο μετά το τέλος της παρέλασης. Ένα ατέλειωτο πανηγύρι συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η ξεκούραση για τους νέους της Πάτρας, για τους νέους της Ελλάδας είναι μια λέξη άγνωστη. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά. Σε λίγες ώρες αρχίζει η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018. Η ώρα της μεγάλης φιέστας, η ώρα της απογείωσης του κεφιού είναι τόσο κοντά! Και όπως όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν, με έναν ηλιόλουστο καιρό που θα αγκαλιάσει τα επί του δρόμου δρώμενα.

Η Νυχτερινή Ποδαράτη του Πατρινού Καρναβαλιού [PHOTOS – VIDEO]

Όλη η επικαιρότητα