Επιχειρήσεις

«Πόδι» στα μέσα ενημέρωσης βάζει η Apple

Ακούστε το άρθρο

Πλώρη για τα media έχει βάλει η Apple, η οποία σκοπεύει να «βγάλει» 50 δισ. δολάρια έως το 2020 μόνο από τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Τιμ Κουκ, η Apple έχει πάρει πολύ σοβαρά την παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου και θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην τηλεόραση.

Έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα βήματά της στον χώρο, με τηλεοπτικές παραγωγές όπως η εκπομπή Carpool Karaoke, σχεδιάζει να προωθήσει την υπηρεσία streaming μουσικής πέρυσι, ο κατασκευαστής του iPhone σκοπεύει να «συμμετέχει στη μεταβολή του τοπίου στα μέσα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κουκ.

«Μαθαίνουμε πολλά για το πρωτογενές περιεχόμενο και αναζητούμε τρόπους για να παίξουμε σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε ο «Mr. Apple» στους αναλυτές της Wall Street κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Όπως εξηγεί ο Τζιν Μάνστερ, πρώην αναλυτής της Apple και νυν επιχειρηματίας venture capital στη Loup Venture, τα σχόλια του Κουκ δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του κολοσσού. «Ξέραμε ότι πειραματίζονται σε διάφορα πράγματα αλλά συνειδητοποιώ πλέον ότι έχουν πάρει σοβαρά τα πράγματα».

Ένα επιτυχημένο παράδειγμα είναι η Netflix  και οι εσωτερικές παραγωγές τηλεοπτικών σειρών όπως το House of Cards και το Stranger Things. Η Apple, επίσης, κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα στα Όσκαρ με το Manchester by the Sea που προβάλλεται από την υπηρεσία video streaming και χρηματοδοτείται από την ίδια.

Ο στόχος της Apple για διπλασιασμό των εσόδων της από τις εν λόγω υπηρεσίες στα 50 δισ. δολάρια έως το τέλος του 2020 σημαίνει ότι «ποντάρει» σοβαρά στις πωλήσεις μέσω App Store και Apple Music. Εφόσον πετύχει τον στόχο της, θα έρθει πολύ κοντά στον τζίρο 55,62 δισ. δολαρίων που κατέγραψε η Walt Disney το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει εδώ και καιρό ότι η Apple θα προχωρήσει σε μια σημαντική εξαγορά από τον χώρο των μέσων για να στηρίξει τις φιλοδοξίες της. Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού έκαναν προσφορά εξαγοράς στην Time Warner, στην οποία ανήκουν τα δίκτυα HBO και CNN.

«Έχουμε πολλά σχέδια αλλά έχουμε ήδη κάνει πολλά τον τελευταία χρόνο», δήλωσε ο Κουκ. Το πρωτογενές περιεχόμενο θα βοηθήσει το Apple TV να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, όπως το Roku ή το Fire TV της Amazon. «Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να έχουν αποκλειστικό περιεχόμενο», σημειώνει ο Μπεν Μπατζάριν, αναλυτής της Creative Strategies.

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα