Αθλητισμός

Ποδηλατοδρόμος Πύργου: “Άγγιξε” την φανέλα ο Αιμιλιάνο…

Την Κυριακή που μας πέρασε στην Ξάνθη, ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου!

Η αποστολή με τον Αιμιλιάνο Βίλα, Κώστα Κούβελα, Γιώργο Κουλολιά και στην τεχνική υποστήριξη τον Διονύση Μαντά, αναχώρησε από την Παρασκευή και ύστερα από 8ωρο ταξίδι έφτασε στην ακριτική περιοχή της Ξάνθης κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπου θα εξελισσόταν το πρωτάθλημα! Ο αγώνας περιελάμβανε 174 χλμ. και από το 110χλμ. στην πολύ σκληρή ανηφόρα που έφτανε σε 11 χλμ, στα 900 μ. υψόμετρο, ξεκαθάρισε το τοπίο.

Ο Κώστας Κούβελας τερματίζει με χαμόγελο μετά από 174 χλμ. στην Ξάνθη.

Ο Αιμιλιάνο Βίλα εκτελώντας άψογα τις οδηγίες του προπονητή του Σάκη Μαντά άνοιξε τον ρυθμό στα 2 τελευταία χλμ. πριν την κορυφή, «παρασύροντας» μαζί του τον Καστραντά και άλλους δύο αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Φαραντάκη, Τζωρτζάκη). Κατόπιν κατηφόρισαν δυο επικίνδυνες κατηφόρες περίπου 16χλμ. συνολικά για να «σβήσουν» στους 125 περίπου αθλητές που ακολουθούσαν κάθε ελπίδα για νίκη! Ο αγώνας τελικά κρίθηκε σε ένα μικρό ανηφορικό 5 χλμ από την πόλη της Ξάνθης, που ο Καστραντάς και Φαραντάκης πήραν μια μικρή διαφορά 30 μέτρων και μια μικρότερη ο Τζωρτζάκης, που ύστερα από 3 χλμ. επικίνδυνης κατηφόρας τερμάτισαν έξω από το γήπεδο της Ξάνθης, με τον Καστραντά να κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών στο σπρίντ και τον Φαραντάκη την 1η θέση Νέων ανδρών, με 2ο τον Αιμιλιάνο Βίλα που κατέκτησε και την 4η θέση γενικής! Ο Γ. Κουλολιάς έκανε δυνατή εμφάνιση, ενώ ο Κούβελας που συμπαραστάθηκε σε ρόλο βοηθού για την ομάδα, τερμάτισε με αξιοπρέπεια τον αγώνα, εκπληρώνοντας την αποστολή του! Ο νεαρός Πυργιώτης πρωταθλητής θα αναχωρήσει στις 6 Ιουλίου για την Γαλλία όπου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπόλοιπη φετινή σεζόν!

Σήμερα ο Αιμιλιάνο είναι ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες αθλητές με διαφορά και το μέλλον του χρωστάει μόνον διακρίσεις!

Όλη η επικαιρότητα