Αθλητισμός Ελλάδα

Ποινικές διώξεις σε ποδοσφαιριστές για «στημένα» παιχνίδια ζητά η εισαγγελέας Β. Σακελλαροπούλου

foodball-money-602x395.jpg

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή την ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την απόφασή του για τους πρώτους 11 κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων ελληνικών αγώνων, η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, είχε ζητήσει στο πλαίσιο της πρότασής της, να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να κριθεί αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στους αγώνες, τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως είχαν χειραγωγηθεί.

Το αίτημα της εισαγγελέως απορρίφθηκε τότε από την έδρα, η οποία θεώρησε προφανώς πως ουδείς θα μιλήσει (όπως είχε συμβεί και με τους μάρτυρες της υπόθεσης) και δεν θα προκύψει τίποτα.

Ωστόσο, το θέμα αυτό δεν έκλεισε τη μέρα της απόφασης. Η κα. Σακελλαροπούλου επιμένει στην υπόθεση αυτή και επανέρχεται τώρα με νέο αίτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του contra.gr, η εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με το οποίο υποβάλλει παρόμοιο αίτημα με αυτό που είχε θέσει και στο δικαστήριο, πηγαίνοντάς το και ένα βήμα παρακάτω…

Συγκεκριμένα, ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στα έξι στημένα ματς, ώστε να κριθεί η ποινική ευθύνη τους. Τονίζει, μάλιστα, ότι η έρευνα πρέπει να εστιαστεί κυρίως στους ποδοσφαιριστές των ομάδων που ηττήθηκαν στα παιχνίδια αυτά, καθώς θεωρεί πως η ηττημένη ομάδα μπορεί να έχει χειραγωγήσει έναν αγώνα μόνη της, χωρίς απαραιτήτως αυτό να είναι σε γνώση της ομάδας που νίκησε!

Τα παιχνίδια τα οποία έχουν κριθεί ως χειραγωγημένα και η εισαγγελέας ζητεί την ποινική δίωξη των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε αυτά, είναι τα εξής:

-Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 στις 14/3/2009

-Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 στις 28/10/2009

-Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 στις 4/5/2009

-Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 στις 27/4/2009

-Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2 στις 6/4/2009

-Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 στις 4/5/2009

Πηγή: contra.gr

Όλη η επικαιρότητα