Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βάρος αντιεμβολιαστή δικηγόρου – Έστελνε μηνύματα στην 54χρονη που κατέληξε

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί o αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος δηλώνει αρνητής του κορονοϊού. Έστελνε μηνύματα σε 54χρονη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη και τελικά υπέκυψε στον φονικό ιό.

Συγκεκριμένα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε στον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί o αντιεμβολιαστής δικηγόρος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που είχαν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με τις αναφορές του δικηγόρου στο διαδίκτυο είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και η σύλληψη του δικηγόρου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ωστόσο, λόγω της ειδικής δωσιδικίας ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία – τελικά – προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Alpha και η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου είχε φέρει στο «φως» μηνύματα που αντάλλαξε ο δικηγόρος με την άτυχη 54χρονη διασωληνωμένη που κατέληξε λόγω covid. Ο δικηγόρος απηύθυνε ερωτήσεις στην άτυχη γυναίκα και εξέφραζε την άποψή του για το περιστατικό λες και ήταν γιατρός.

Όλη η επικαιρότητα