Αθλητισμός

Ποιοι θα σφυρίξουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων

Ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι στο Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα, ο Ισπανός Σέζαρ Σότο στο ΠΑΟΚ – Λέφσκι και ο Βέλγος Νίκολας Λαφόρζ στο Γκόμελ – Αρης.
Ακούστε το άρθρο

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/7) η UEFA.

Όπως είχατε ενημερωθεί από to10.gr, στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα (27/7), για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ορίστηκε ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντόουλ Γκόλις και Μίχαλ Ομπούκοβιτς.

Τέταρτος θα είναι ο Τόμας Βάιντα. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο ματς στο Ισραήλ είχε λήξει ισόπαλο 1-1, με τους Ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ με τον Ζινκερνάγκελ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με ένα τυχερό γκολ του Χαζίζα (90+2’).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές ομάδες είναι άχαστες με τον Στεφάνσκι, αφού μετράνε 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Ο Πολωνός ρέφερι έχει σφυρίξει το εκτός έδρας 2-2 του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης, όπου οι «πράσινοι» είχαν σοβαρά παράπονα από τον Πολωνό ρέφερι, αλλά και τα Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 και ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 4-1 για το Europa League.

Την ίδια μέρα ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως τυπικά φιλοξενούμενους, στη ρεβάνς του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά είναι τυπική διαδικασία, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση οι Κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με 5-1. Στο ματς του Αρη ορίστηκε ως διαιτητής ο Βέλγος Νίκολας Λαφόρζ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λοράν Κονοτέ και Ρούμπεν Βινς. 4ος διαιτητής θα είναι ο Γουέσλι Ντε Κρέμε.

Την Πέμπτη (28/7) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα την Λέφσκι Σόφιας, με στόχο την ολική ανατροπή, καθώς στο ματς που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλγαρία ηττήθηκε με 2-0. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ισπανός διαιτητής, Σέζαρ Σότο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ικερ ντε Φρανσίσκο και Κάρλος Αλβαρες Φερνάντες. 4ος διαιτητής θα είναι ο Αλεχάντρο Ρουίθ.

Όλη η επικαιρότητα