Κινηματογράφος

Ποιοι βλέπουν τη «σκόνη» του «Fast and Furious 7»;

furious7_b.jpg
Ακούστε το άρθρο
Η ταινία Fast and Furious 7 γίνεται η πέμπτη μεγαλύτερη , σε εισπράξεις, ταινία όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Guardian. Kολλημένη στην κορυφή του αμερικανικού box-office για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, βάζει στο «λογαριασμό» των 320 εκατομμυρίων άλλα 18 – περίπου- εκατομμύρια δολάρια. 

Στην Ελλάδα η ταινία έκοψε 137.711 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής της, ενώ37.000 εισιτήρια είχε κάνει μόλις την πρώτη ημέρα. 

Σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν, ο θάνατος του πρωταγωνιστή Πολ Γουόκερ, ο οποίος κατέληξε σε τροχαίο πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα το 2013, αλλά και τα τρεχνολογικά τεχνάσματα τράβηξαν την προσοχή των ξένων μέσων. Ορισμένοι, μάλιστα, σχολίασαν με μελανά χρώματα τον τροπο προβολής του Γούοκερ παρά την απουσία του.

Αρκετοί ήταν, παράλληλα, εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη ότι ο παραγωγός της ταινίας, Βιν Ντίζελ, οδεύει προς το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας. 

Το «Furious 7» κατάφερε να ξεπεράσει τον «πήχη» του ενός δις. εκτός αμερικανικών συνόρων και να γίνει η τρίτη ταινία που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο, μετά τον «Τιτανικό» και το «Avatar». Τα 1,3 δις. – συνολικά- δολάρια ανά τον κόσμο της «δίνουν τον τίτλο» της πέμπτης «μεγαλύτερης» ταινίας όλων των εποχών. Φαίνεται, δε, ότι θα ξεπεράσει τον «Χάρι Πότερ και τους Κλήρους του Θανάτου – Μέρος 2» που προς το παρόν φιγουράρει στην τέταρτη θέση με 1,34 δις. 

«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», από την άλλη, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις ελληνικές αίθουσες, τραβούν τα βλέμματα και πολλοί μιλούν για μια «τεράστια επιτυχία». Οι εισπράξεις της ταινίας έχουν ανέλθει στα 201, περίπου, εκατομμύρια, και σε όποια χώρα κι εάν έχει παιχτεί βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων. Ο αριθμός εκτιμάται ότι είναι εντυπωσιακός, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη σε Κίνα και Ιαπωνία. 

Το Furious 7 κατάφερε να προσπεράσει και το ρομαντικό δράμα, «Το Μυστικό της Άνταλαϊν» , που ξεκίνησε δυναμικά, με τις εισπράξεις του να ανέρχονται στα 13 – περίπου- εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας θα ανέλθει στα 30 εκατομμύρια δολάρια. 

Στήθος με στήθος η «μάχη» ανάμεσα στο «Μυστικό της Άνταλαϊν» και στο «Paul Blart: Mall Cop 2», το οποίο συγκεντρώνει συνολικά 43, 9 εκατομμύρια δολάρια

Η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων «Home» συγκεντρώνει, με τη σειρά της, 153.7εκατομμύρια δολάρια και το θρίλερ «Unfriended» 25.1 εκατομμύρια δολάρια

Στην έκτη θέση του αμερικανικού box office η ιστορία επιστημονικής φαντασίας, «Ex Machina» (6,9 εκατομμύρια δολάρια), με τα μέσα να κάνουν λόγο για μια μεγάλη επιχείρηση. 

Στη δέκατη θέση η ταινία «Γυναίκα από χρυσό», με την Έλεν Μίρεν σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έβαλε στην «τσέπη» των 21.6 εκατομμυρίων δολαρίων, άλλα 3,5, και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από 30 Απριλίου. Πρόκειται για μια ταινία που προβάλλει τη δύναμη της μνήμης, παρουσιάζει τη Βιέννη ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, τονίζει τις αποτρόπαιες πράξεις των ναζί, και μέσα από το παρελθόν στέλνει διδακτικό μήνυμα για το μέλλον. 

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα