Ελλάδα

Ποιος είναι ο Έλληνας πιλότος που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο

Ο 49χρονος Θ.Β., με καταγωγή από την Πρέβεζα ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας
Ακούστε το άρθρο

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός των δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο στη Σάμο, που χτες επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., 49 ετών, με καταγωγή από την Πρέβεζα και σύμφωνα με το iefimerida ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το έδαφος.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και χθες, επιχειρώντας με τους υπολοίπους τρεις, με το νοικιασμένο πυροσβεστικό ελικόπτερο, στη μεγάλη φωτιά στη Σάμο.

Πατέρας δύο παιδιών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το in.gr, ο Θ.Β. ήταν κάτοικος Γλυφάδας, και αφήνει πίσω του δύο παιδιά, ηλικίας 16 και 10 ετών.

Στην προσπάθεια υδροληψίας, ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν ήταν ιδανικές, αλλά φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και ο κυματισμός ήταν έντονος, το ελικόπτερο τούμπαρε, με συνέπεια οι τέσσερις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα. Οι δύο, ο Ελληνας και ο Ρουμάνος, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τους επαναφέρουν, δεν τα κατάφεραν.

Βαρύ κλίμα

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του 49χρονου, στην Πρέβεζα το κλίμα όπως είναι εύκολα αντιληπτό είναι βαρύ και όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι. Σύμφωνα με δήλωση φίλου της οικογένειας του 49χρονου «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Ήταν απόστρατος στρατιωτικός και ο αδελφός του είναι στρατιωτικός γιατρός στα Γιάννενα. Το μάθαμε αμέσως από συγγενείς. Ήταν πιλότος και είχε βγει στη σύνταξη. Εργαζόταν στην πυρόσβεση και επικοινωνούσε με τις δυνάμεις εδάφους. Οι ώρες είναι δύσκολες για όλους μας».

Συλλυπητήρια από Στυλιανίδη

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στη Σάμο εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Θα ήθελα να συλλυπηθώ και την ευρύτερη οικογένεια  του Πυροσβεστικού Σώματος, διότι αυτός ο αγώνας με τις φλόγες για τη διάσωση των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος, έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Κι εύχομαι στα δύο μέλη του πληρώματος και νοσηλεύονται, ταχεία ανάρρωση. Θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

»Τα πληρώματα των πυροσβεστικών εναέριων μέσων, όπως και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα, έναν δύσκολο αγώνα, για να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και τις περιουσίες τους σε συνθήκες αντίξοες, σε συνθήκες κλιματικής κρίσης. Το χθεσινό δυστύχημα δείχνει πόσο επικίνδυνο, πόσο τιτάνιο είναι το έργο τους» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όλη η επικαιρότητα