Ελλάδα Ηλεία

Πολάκης: Έρευνα για τον γιατρό που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση του γιατρού που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα που θέλει τον γιατρό να έχει πραγματοποιήσει σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ο μαιευτήρας-γυναικολόγος παρά την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τον βιασμό πελάτισσάς του το 2001 στην Αμαλιάδα, που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, κατάφερε να αλλάξει ειδικότητα και να προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος χειρουργός.

Άγνωστο πως κατάφερε να παρακάμψει τη σχετική νομοθεσία αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ο καταδικασθείς έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (από 12/8/2013 έως 12/8/2015), στη συνέχεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (διέκοψε τη διετή σύμβασή του για την απόκτηση ειδικότητας) και τέλος στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σήμερα πρώτος στην αναμονή για τη συνέχιση της ειδικότητας.

Ο γιατρός που είχε καταδικασθεί για βιασμό στην Αμαλιάδα βρήκε πάλι δουλεία σε γνωστό Νοσοκομείο

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός έχει τιμωρηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στο πρόσφατο παρελθόν και για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος καθώς συνταγογραφούσε φάρμακα άσχετα προς την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου. Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδος υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφήσει έγγραφα προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο ιατρικό σύλλογο.

Υπό το βάρος όλων αυτών των στοιχείων, το υπουργείο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ιατρός πραγματοποίησε σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός, ενώ υπήρχε σε βάρος του τελεσίδικη καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, για βιασμό ασθενούς του, το 2001, στο ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο του στην Αμαλιάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση».

health.in.gr

Όλη η επικαιρότητα