Κόσμος

Πόλεμο στους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς κηρύσσει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει μέτωπο με τους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς του Freedom Caucus -οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν στο «βατερλό» για την κατάργηση του Obamacare- προειδοποιώντας πως εάν δεν συμμορφωθούν με την ατζέντα του το κόμμα θα πρέπει να τους «πολεμήσει» στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο το 2018.

«Το Freedom Caucus θα βλάψει ολόκληρη τη ρεπουμπλικανική ατζέντα αν δεν ενταχθούν (οι βουλευτές του) στην ομάδα και γρήγορα. Πρέπει να τους πολεμήσουμε, και τους Δημοκρατικούς, το 2018» έγραψε στο Twitter.

Με αυτό το μήνυμα που στρέφεται κατά των αιρετών του ίδιου του κόμματός του -γεγονός πρωτοφανές για Αμερικανό πρόεδρο- ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους αντιπάλους τους στις προκριματικές εκλογές εν όψει των ενδιάμεσων του 2018.

Το House Freedom Caucus αριθμεί περίπου 30 μέλη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέδειξε αυτήν την ομάδα ως υπεύθυνη για την απόρριψη του νομοσχεδίου του που θα αντικαθιστούσε τον νόμο-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα.

Με το σημερινό μήνυμα, έκανε ένα βήμα παραπάνω, εξισώνοντας τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους με τους Δημοκρατικούς, γεγονός που αντικατοπτρίζει το πόσο «προδομένος» αισθάνθηκε από την αποτυχία της πρώτης μεγάλης νομοθετικής πρωτοβουλίας του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα