Ποδόσφαιρο

Πόλεμος με τον Ιμπραΐμοβιτς: Έκαψαν το άγαλμά του στο Μάλμε και βανδάλισαν το σπίτι του στη Στοκχόλμη

Ακούστε το άρθρο

Καθόλου δεν άρεσε στους οπαδούς της Μάλμε η απόφαση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να αγοράσει μέρος των μετοχών της Χάμαρμπι, με αποτέλεσμα στη γενέτειρα του ποδοσφαιρικού αστέρα να προκληθεί… εξέγερση. Έτσι, από ήρωας της πόλης, ο 38χρονος έχει εξελιχθεί σε persona non grata.

Χθες το βράδυ, υποστηρικτές της δευτεραθλήτριας Σουηδίας πήγαν στο άγαλμα του Ζλάταν -που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ομάδας- και μετά τις σακούλες σκουπιδιών που άδειασαν σε αυτό, αλλά και τα καπάκια τουαλέτας που πέταξαν, άρχισαν να του βάζουν φωτιά.

Ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας του σουηδικού νότου δεν περιορίστηκαν εκεί. Ακολούθησε επίθεση στο σπίτι του Σουηδού επιθετικού, στη Στοκχόλμη, και με σπρέι έγραψαν τη λέξη «Judas» «Ιούδας»). Για όλα αυτά τα περιστατικά, οι Αρχές της σκανδιναβικής χώρας ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστούν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται, πως ο «Ίμπρα» είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Μάλμε, η οποία αποτελεί μεγάλη και μισητή αντίπαλο της Χάμαρμπι, παρόλο που η τελευταία έχει και δύο μεγάλα ντέρμπι εντός πρωτεύουσας -όπου εδρεύει- με Τζουργκάρντεν και ΑΙΚ.

via

Όλη η επικαιρότητα