Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 40.000 οι απώλειες των Ρώσων μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Για 40.000 Ρώσους νεκρούς, τραυματίες, αιχμαλώτους και αγνοούμενους, κάνει λόγο ανώτερη πηγή της Ατλαντικής Συμμαχίας - Ο υπολογισμός αυτός έγινε με βάση τις πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές και από πληροφορίες που ελήφθησαν από ρωσικές πηγές, επίσημα ή μέσα από «ανοικτές» πηγές
Ακούστε το άρθρο

Έως και 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτήστηκαν στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι ουκρανικές αρχές καθώς και από τις πληροφορίες που ελήφθησαν είτε επίσημα είτε ακούσια από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί 7.000 – 15.000 Ρώσοι στρατιώτες.Η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιώντας στατιστικούς όρους από προηγούμενες συγκρούσεις υπολόγισε πως για κάθε έναν νεκρό τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες. Με αυτό τον τρόπο υπολόγισαν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της με περίπου 190.000 στρατιώτες. Έκτοτε έφερε επιπλέον στρατεύματα από την Τσετσενία, τη Συρία και άλλες τοποθεσίες.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα