Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό βρέφος 18 μηνών από ρωσική ρουκέτα

Η μάνα σπαράζει στην αγκαλιά του πατέρα και ακούγεται μόνο ένα σπαρακτικό: «Γιατί;». 
Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, ενώ για ακόμη μια φορά η απομάκρυνση περίπου 200.000 αμάχων από την πόλη σταμάτησε απότομα.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνση τους δεν μπόρεσε να φύγει από την πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του Mega για τη Μαριούπολη, όπου μεταξύ άλλων περιγράφει το δράμα ενός ζευγαριού που έχασε το 18 μηνών παιδί τους από ρωσική ρουκέτα.

Βίντεο που μετέδωσε το κανάλι δείχνει τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν το μωρό χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αμέσως μετά οι γιατροί ανακοινώνουν στην οικογένεια πως το παιδί δεν τα κατάφερε.

Η μάνα σπαράζει στην αγκαλιά του πατέρα και ακούγεται μόνο ένα σπαρακτικό: «Γιατί;».

Ο αριθμός των θυμάτων της Μαριούπολης είναι άγνωστος. «Τις πρώτες μέρες του πολέμου μετρούσαμε τα θύματα σε δεκάδες, σήμερα τα μετράμε σε εκατοντάδες και σε δύο μέρες πιθανόν θα τα μετράμε σε χιλιάδες.

Δεν μας έδωσαν καν την ευκαιρία να μετρήσουμε τους τραυματίες και τους σκοτωμένους, επειδή οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες 6 ημέρες. Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης είναι αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για να διώξουν τους Ρώσους» τόνισε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Όλη η επικαιρότητα