Χωρίς κατηγορία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους πρόσφυγες

Συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρας τους
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη αποστολή υλικού των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε την Τρίτη 22 Μαρτίου από την Ελλάδα και μεταφέρει περισσότερους από 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, για την κάλυψη των αναγκών όσων αναζητούν ασφάλεια μακριά από τα πυρά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας, θα παραδοθεί στην οργάνωση Help Ukraine και στην περιφέρεια της Λβιβ.

Παράλληλα η ομάδα των ΓτΚ συνεχίζει στα σύνορα της Ουκρανίας όπου η ομάδα να προσφέρει καθημερινά πρώτες βοήθειες και ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα προς τη Ρουμανία.

Εκτός από τη δράση τους στα σύνορα της Ουκρανίας, οι Γιατροί του Κόσμου, από τις πρώτες μέρες αυτής της νέας προσφυγικής κρίσης, διαθέτουν τα Ανοικτά Πολϋιατρεία, τα στεγαστικά προγράμματα και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, για την άμεση φροντίδα των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα μας, προσφέροντας ψυχοκοινωνική και υλική υποστήριξη (kit τροφίμων για την κάλυψη βασικών αναγκών), ενώ λειτουργούν Γραφείο Βοήθειας (Help Desk) για την εξυπηρέτηση των Ουκρανών προσφύγων.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια συνεχούς δράσης το 2020, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα