Κόσμος

Πόλη στο Μεξικό διαπομπεύει όσους πετούν σκουπίδια

newego_large_t_1101_54541959_type12713.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα, οι αρχές της πόλης Σαν Νίκολας ντε λος Γάρτσα αποφάσισαν να δημοσιεύσουν και μάλιστα σε γιγαντοαφίσες τη φωτογραφία ενός άνδρα ο οποίος πιάστηκε τρεις φορές να πετάει σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, τη μία φορά από το αυτοκίνητό του.

«Συνελήφθη επειδή είναι γουρούνι», αναγράφεται κάτω από τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του συλληφθέντα, ενώ δίπλα ακριβώς αναφέρεται: «Καθημερινά περισυλλέγουμε 20 τόνους σκουπιδιών».

Η… δυσφήμιση αποτελεί μέρος καμπάνιας με τίτλο «Για έναν καθαρό Σαν Νίκολας», που αποφάσισε να λανσάρει ο δήμος της πόλης.

Όπως αποφάσισε το συμβούλιο, την πρώτη φορά που θα συλληφθεί κάποιος με την κατηγορία της ρύπανσης, θα του γίνεται προειδοποίηση. Την δεύτερη φορά θα του επιβάλεται πρόστιμο, ενώ την τρίτη το πρόστιμο θα είναι πιο τσουχτερό. Εκτός όμως από αυτό, η φωτογραφία του… υπότροπου θα δημοσιεύεται σε μια μεγάλη πινακίδα. 

Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή με τον Χάιμε Αντόνιο Μολίνα Μαρτίνεθ, που τώρα βλέπει την «γιγαντοφωτογραφία» του να φιγουράρει στους δρόμους της πόλης του με κάθε επισημότητα. 

Πηγή: La Prensa

Όλη η επικαιρότητα