Lifestyle

Πωλίνα Γκιωνάκη: Οι τελευταίες λέξεις του πατέρα της και η κακοποίησή της

Ακούστε το άρθρο

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” βρέθηκε η κόρη του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Γκιωνάκη, Πωλίνα.

Η Πωλίνα Γκιωνάκη αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που ο πατέρας της βρισκόταν κατάκοιτος, ενώ μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και τα τελευταία λόγια του πριν φύγει από τη ζωή.

“Η τελευταία λέξη που είπε, την οποία πολλές φορές σκέφτομαι, μου είπε “μη με αφήσεις εσύ να πεθάνω”. Ο πατέρας μου υπέφερε τέσσερα χρόνια από ζάχαρο. Και το ζάχαρο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο μπαμπάς έπαθε εγκεφαλικό και μετά ήταν τέσσερα χρόνια κατάκοιτος. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μπήκαμε και βγήκαμε στο νοσοκομείο δεν ξέρω πόσες φορές” είπε χαρακτηριστικά.

“Καταφέραμε η αδελφή μου κι εγώ και το κρατήσαμε μακριά από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Το θεωρώ πολύ σημαντικό και για εκείνη και για μένα γιατί παλέψαμε γι’ αυτό. Δεν θα ήθελα ποτέ να έβλεπε ο κόσμος τον πατέρα μου λίγο πριν φύγει. Θέλαμε να τον θυμούνται όπως τον ήξερε ο κόσμος. Ο πατέρας μου έδωσε γέλιο στον κόσμο και δίνει ακόμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Polina Gionaki (@polinagionaki) στις

Όταν “έφυγε” ο μπαμπάς ήταν αδύνατο να τον δω στην τηλεόραση. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα οι συγγενείς, οι άνθρωποι που μένουν πίσω να βλέπουν τον άνθρωπό τους ολοζώντανο, είναι τρομερό αυτό.

Γι’ αυτό και όταν έγραψα ένα βιβλίο για τον μπαμπά, έγραφα μέσα “μισώ το γυαλί, μισώ το πανί”.

“Ήταν αδύνατο να τον δω. Έβλεπα τα χέρια του, το δαχτυλίδι του, έκλαιγα πάρα πολύ. Τώρα τον βλέπω, τον βλέπω και του απαντάω, του μιλάω, του λέω “ήσουν μεγάλος ηθοποιός”. Του μιλάω, κάνουμε διάλογο”, συνέχισε, ενώ παραδέχθηκε πως είχε πολιτικές διαφωνίες μαζί του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μαυρόασπρη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Polina Gionaki (@polinagionaki) στις

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και για τη σωματική κακοποίηση που βίωσε και πώς κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του βίαιου πρώην συντρόφου της.

Όπως αποκάλυψε, έχει γράψει και ένα έργο στο οποίο έχει αποτυπώσει τα άσχημα αυτά βιώματα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετώπισε.

“Η κακοποίηση ξεκινάει συνήθως λεκτικά και μετά ψυχολογικά. Όταν έγινε η σωματική κακοποίηση σηκώθηκα και έφυγα”, είπε η Πωλίνα Γκιωνάκη. “Είχα μία σχέση 6-7 χρόνια με έναν άνθρωπο που με κακοποίησε. Η σχέση αυτή δεν ήταν από την αρχή κακοποιητική. Όταν έγινε σωματική έφυγα. Κατάλαβα ότι η ζωή μου κινδύνευε και έφυγα. Έλεγα “ωχ εντάξει, το λέει να με μειώσει”. Είχα συνηθίσει. Όποιον άντρα γνώρισα τον παντρεύτηκα, έχω κάνει τρεις γάμους. Επέλεγα πάντα άνδρες πολύ μεγαλύτερους μου, δεν ξέρω τι προβλήματά μου προσπαθούσα να λύσω”, είπε.

Μετά το τέλος της σχέσης της αυτής, μίλησε στη μητέρα της και τον γιο της. “Θυμός” ήταν η απάντησή της όταν τη ρώτησε πώς αντέδρασε η οικογένειά της, όταν έμαθε ότι ήταν θύμα βίας.

via

Όλη η επικαιρότητα