Αρθρογραφία

Πολιτικά… παίγνια

Ακούστε το άρθρο

Είπαμε χθες το μεσημέρι που μαζευτήκαμε στο καφενείο στη γωνία της πλατείας, να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό, εκτός της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, με κάτι που να μην έχει μέσα του παιγνίδια εξουσίας και το συμφωνήσαμε κιόλας, αλλά κοντέψαμε να πάθουμε αφωνία.

Κανένας μας δεν εύρισκε κάποιο θέμα, πέραν της πολιτικής, να το βάλει για συζήτηση και να προχωρήσει, αν και δοκιμάσαμε, για τον καιρό, για την φύση, για το καλοκαίρι που συνεχίζεται, για την οικολογία, την φυσιολατρία, τα βουνά, τις θάλασσες, τις πεδιάδες, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις λιμνοθάλασσες.

Κυλήσαμε πάλι, χωρίς να το καταλάβουμε στα τετριμμένα της πολιτικής καθημερινότητας, με τους γκαλλοπατζήδες να ανεβάζουν την ΝΔ και να κατεβάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με τους υπόλοιπους της πολιτικής, να τους αγνοούν και να τους αναφέρουν έτσι απλά για τα μάτια του κόσμου και για να μην εκτεθούν.

Έτυχε μάλιστα την ώρα που φούντωνε η συζήτηση να δεχθεί ένας της παρέας  τηλεφώνημα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων με συγκεκριμένες και κατευθυνόμενες ερωτήσεις, που αναγκαστικά έδιναν τις αναμενόμενες απαντήσεις, πρώτα για το δίπολο και κατόπιν για τους υπόλοιπους επίδοξους κυβερνήτες μας.

Απάντησε ο φίλος, φυσικά ναι σε όλα, χωρίς αντιρρήσεις, ενστάσεις και αρνήσεις, απάντησε παριστάνοντας τον ηλίθιο, αφού ο γκαλλοπατζής  ηλίθιους έψαχνε και ασφαλώς του έγινε το χατίρι, του το έκανε ο φίλος μας, ο πανέξυπνος Αμερικανοέλληνας.

Καταλάβατε πλέον ότι ήταν αδύνατο να μαζευτούμε για την μεσημεριανή  ουζοποσία χωρίς τον Αμερικανοέλληνα, που τυχαίνει να βρίσκεται πάλι στην γενέτειρα, αφήνοντας για λίγο την γείτονα, όπου ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις στην νότια Αδριατική, ύστερα από την απόρριψη που υπέστη από την πατρίδα, όταν επιχείρησε να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην παραλία της νότιας Ηλείας.

Αναχώρησε λοιπόν για την γείτονα, όπου τον υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Ξένων Επενδύσεων, οι δουλειές του πάνε περίφημα, εξ ου και η ευχέρεια να βρίσκεται κάθε τόσο μαζί μας, στο καφενείο στη γωνία της πλατείας,για βαθιές πολιτικές αναλύσεις, τις οποίες συνήθως τις προκαλεί και τις κατευθύνει ο ίδιος.

Μάλιστα επιχείρησε να μας ενημερώσει, όπως είπε, για την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, για το ΚΑΣ, το Δασαρχείο, το Λιμεναρχείο, το Υπουργείο Επενδύσεων και όλα τα τεκταινόμενα τελευταία περί το Ελληνικό και περί τα πολιτικά παίγνια που εξελίσσονται με τους δήθεν εύκολους και δύσκολους της Κυβέρνησης και τους παρόμοιους της Αντιπολίτευσης.

Το αποφύγαμε βέβαια ύστερα από πολύ κόπο και αφού τον πείσαμε ότι όλα είναι παιγνίδια προσυμφωνημένα στα ιδιαίτερα, αφήνοντας να φαίνονται κάποια γεγονότα, έτσι ώστε να φαίνεται ότι η Κυβέρνηση μετά μεγάλου κόπου και κόντρα στα πιστεύω της, υποκύπτει περιοδικά και  ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική για το καλό του τόπου, η δε αντιπολίτευση να φαίνεται ,ότι κοντράρει την κυβέρνηση και περνάει την δική της πολιτική.

Όλη η επικαιρότητα