WEB tv Ηλεία Πολιτική

Πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα – Μεγάλη η προσέλευση του κόσμο στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας (βίντεο)

Στα δέκα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε όλη την Ηλεία η συμμετοχή ήταν πέραν του αναμενομένου και ιδιαίτερα στον Κάμπο η προσέλευση ικανοποίησε και μοίρασε χαμόγελα στις τάξεις του κόμματος.
Ακούστε το άρθρο

Η συσπείρωση του κόσμου και η προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, ξεπερνώντας τους 100.000 ψηφορόρους.

Μάλιστα, στα δέκα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε όλη την Ηλεία η συμμετοχή ήταν πέραν του αναμενομένου και ιδιαίτερα στον Κάμπο η προσέλευση ικανοποίησε και μοίρασε χαμόγελα στις τάξεις του κόμματος.

Ειδικότερα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «έσπασε το φράγμα» των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγο μετά τις 17:00 χθες (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ). Υπογραμμίζουν δε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ήδη διπλασιάσει τα μέλη του.

Στην Ηλεία να σημειωθεί πως λειτούργησαν 10 εκλογικά κέντρα, 7 τμήματα για εκλογή προέδρου και μελών της κεντρικής επιτροπής και 10 νέων μελών για την εκλογή προέδρου. Η προσέλευση μέχρι και την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες ήταν πέραν του αναμενομένου και ιδιαίτερα στον Κάμπο ξεπέρασε τις προσδοκίες των ανθρώπων του κόμματος.

Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για να ψηφίσει και ο πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος

«Να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους»

Ως ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη χθεσινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως είναι ευκαιρία να σταλθεί δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ειδικότερα τόνισε: «Είναι ιστορική μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας. Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της Δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει και να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

Σε πάνω από 1000 σημεία πανελλαδικά, έχουν στηθεί εκλογικά τμήματα για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, γιατί δεν είναι μόνο η εκλογή του προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε η διαδικασία να μην αφορά μονάχα τα εσωτερικά που για μας όντως είναι πρωτόγνωρα και θα μας δυναμώσει,  αλλά να αφορά το μέλλον του τόπου. Γι’ αυτό καλούμε στις κάλπες κάθε δημοκρατικό πολίτη, να έχει ευκαιρία να στείλει μήνυμα δυνατό και να ακουστεί η φωνή του. Κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται οι δυνατότητές τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, να δώσουν ισχυρό μήνυμα, μήνυμα πολιτικής αλλαγής για να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει διαφορετική πορεία για τον τόπο και τον λαό, με στήριξη της κοινωνίας και στήριξη των αδύναμων. Καλούμε τους πολίτες να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν και τις τύχες της χώρας».

Με χαμόγελο και καλή διάθεση προσήλθε στις κάλπες του Εργατικού Κέντρου Πύργου ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Δυναμικό μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός αποκάλεσε τη χθεσινή μέρα ως γιορτή της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η μεγάλη συμμετοχή στέλνει ένα δυναμικό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για επιχειρήσεις που βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται και τα χρέη να αυξάνονται, για αγρότες που αντιμετωπίζουν αυξήσεις σε όλα, για εργαζόμενους, συνταξιούχους που βλέπουν τον μισθό και τη σύνταξή τους να τελειώνουν και για τη νέα γενιά που βλέπει ένα ζοφερό μέλλον, υπογραμμίζοντας πως είναι η ευκαιρία να στείλουν τον λογαριασμό πίσω στην κυβέρνηση.

Τέλος, ανέφερε πως η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο μίας νέας πορείας που θα οδηγήσει στην νέα προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει πίσω την ελπίδα, την αισιοδοξία και την προοπτική για κοινωνική και οικονομική ανάταση.

«Η κυβέρνηση της δεξιάς να αποτελέσει παρελθόν»

Για τη διαδικασία έκανε δήλωση και ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η μεγάλη συμμετοχή σε Ηλεία και Ελλάδα αποτελεί πολιτικό μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Σχολίασε καυστικά πως πλέον είναι η στιγμή η κυβέρνηση της δεξιάς να αποτελέσει παρελθόν, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη διεύρυνση και απεύθυνσή του στα πλατιά στρώματα του δημοκρατικού  κόσμου, θεωρεί πως βρίσκουν αποδοχή που υπερβαίνει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Πρόσθεσε δε πως δίνεται σαφές μήνυμα που θα σηματοδοτήσει διαφορετική πολιτική κατάσταση για τη χώρα, ενώ μίλησε και για τα δύο συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διαδικασία. «Το ένα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτή την μεγάλη προσπάθεια να αντιστοιχίσει τις κομματικές του δυνάμεις με το ευρύ ακροατήριο που τον στηρίζει. Και το δεύτερο είναι το μεγάλο πολιτικό μήνυμα που δίνει ο κόσμος που μέχρι σήμερα δεν προσέγγιζε τις κομματικές διαδικασίες, έρχεται εδώ και με την παρουσία του δηλώνει ακριβώς αυτό» δήλωσε στο κλείσιμό του.

«Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση»

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος, λακωνικός αλλά πάντα ουσιώδης τόνισε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook τα εξής: «Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Σήμερα στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα».

Όλη η επικαιρότητα