WEB tv Ηλεία

Πολιτική Προστασία δήμου Πύργου: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού (vid)

Ακούστε το άρθρο

Από τις πρώτες στιγμές της εισβολής του κορωνοϊού στην Ηλεία η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου βγήκε μπροστά ξεκινώντας τη μάχη ενάντια στην εξάπλωσή του. Με εντολή του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, δρόμοι και κεντρικά κτίρια της πόλης του Πύργου αλλά και στις τοπικές κοινότητες, απολυμάνθηκαν έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού… Φορώντας τις κατάλληλες στολές προστασίας υπάλληλοι και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου δίνουν καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου να απολυμάνουν τα κεντρικά σημεία του Πύργου όσο και στις 48 τοπικές κοινότητες του δήμου, προσφέροντας παράλληλα αίσθημα προστασίας στους δημότες… Οι απολυμάνσεις συνεχίζονται και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο δεύτερος γύρος…

Γιγάντιος και πολύπλευρος αγώνας…

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, που βρέθηκε στην κοινότητα Λανθίου κατά τη διάρκεια της απολύμανσης, μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» τόνισε πως «Από την πρώτη στιγμή που πρόεκυψε το θέμα με την εισβολή του κορωνοϊού στην Ελλάδα η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου μπήκε στην πρώτη γραμμή για να αμβλύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τα προβλήματα που προκύπτουν από το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου όλο αυτό το διάστημα καταβάλλει ένα γιγάντιο και πολύπλευρο αγώνα προκειμένου να είναι κοντά στους πολίτες για να νιώθουν ασφάλεια και να αντιληφθούν ότι ο δήμος βρίσκεται δίπλα τους προσπαθώντας για το καλύτερο. Συνεχίζεται μια μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα για να γίνει απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και δημόσιων κτιρίων μέσα στην πόλη του Πύργου αλλά και στις τοπικές κοινότητες.Θέλουμε όλα τα χωριά του δήμου μας, όλοι οι πολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς». Ο κ. Αργυρόπουλος πρόσθεσε πως «Από την πλευρά μου θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην προϊσταμένη Κική Διονυσόπουλου και στους εργαζομένους της Υπηρεσίας καθώς και στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας που δουλεύουν νυχθημερόν για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Η συμβολή τους στην μείωση των κρουσμάτων του ιού είναι σίγουρα καθοριστική. Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο έχουμε κάνει αίτημα προς την ΚΕΔΕ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου Πύργου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του δώρου του Πάσχα που θα δοθεί εκτάκτως από την Κυβέρνηση στους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης».

«Ευχαριστούμε την Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου που απολυμαίνει το χωριό μας καθώς και όλα τα χωριά της Ωλένης και για την προσπάθεια των εργαζομένων της να κάνουν τα αδύνατα δυ- νατά», δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λανθίου Νίκος Πάντος

Και δεύτερος γύρος απολυμάνσεων…

Η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου ανέφερε πως «Από την πρώτη στιγμή που κληθήκαμε από τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανταποκριθήκαμε άπαντες.

Μόνιμοι και εθελοντές ριχτήκαμε στη μάχη και είμαστε από την πρώτη στιγμή στους δρόμους, προσφέροντας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε στο κοινωνικό σύνολο. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στην ομάδα των μόνιμων υπαλλήλων και των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια! Να προσθέσω επίσης πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος των απολυμάνσεων στην πόλη του Πύργου και τα χωριά του δήμου».

Όλη η επικαιρότητα