Ηλεία Πολιτισμός

Πολιτισμός και Κατάκολο μαζί το καλοκαίρι!

Ακούστε το άρθρο

Με ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό χρώμα που περιλαμβάνει εκδηλώσεις με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά, εμπνευσμένες από την παράδοσή μας αλλά και εξαιρετικά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου υπό το τρίπτυχο: «Γευσιγνωσία – Τουρισμός – Κρουαζιέρα».

Επίκεντρο φυσικά το λιμάνι μας και βασικός στόχος η ανάδειξή και η προβολή των πλεονεκτημάτων μιας ευρύτερης περιοχής που με δεδομένη την άφιξη πολών κρουζιερόπλοιων αυτή την περίοδο, και σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και τις φυσικές ομορφιές του χώρου, γίνεται σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Τοπική Κοινότητα ή τον Δήμο Πύργου, αλλά για όλο το Νομό Ηλείας και την Δυτική Ελλάδα!

Ήδη από την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, σε συνεργασία και με άλλους φορείς όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος», η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, τοπικά μουσικά συγκροτήματα κ.ά.» έχει γίνει η ανάλογη προετοιμασία με τον καταρτισμό μιας διαδοχικής αλυσίδας παρουσιάσεων με θεατρικές παραστάσεις, πολυ χορό και τραγούδι και επετειακούς εορτασμούς που θα «ξεδιπλωθούν» από τώρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο!

Να σημειωθεί ότι η τελευταία από τις δραστηριότητες που έχουν γίνει μέχρι τώρα ήταν τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής που φιλοξενήθηκαν προσφάτως στο Κατάκολο και προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ειδικά  δε των φίλων του ρετρό – αυτοκινήτου…

Το Σάββατο εξ’ άλλου, η θεατρική ομάδα του Πύργου θα ανεβάσει την «ΓΚΟΛΦΩ» του Σπ. Περεσιάδη, ενώ την 12η Αυγούστου έρχεται μια βραδιά με καντάδς και πολλές ακόμη εκπλήξεις φού φιλοξενείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζακύνθου «ΟΙ ΜΑΝΩΛΙΕΣ» που αναμένεται να ενθουσιάσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Κατακόλου.

Σε προσεχή αναφορά μας θα ακολουθήσει αναλυτκά και όλο το πρόγραμμα του Αυγούστου στο Λιμάνι που θα «φωτογραφηθεί» με την λάμψη ποικίλων διοργανώσεων…

Όλη η επικαιρότητα