Η Ισιδώρα Ντάνκαν γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 26 Μαϊου 1877 και πέθανε στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Σεπτεμβρίου 1927. Ήταν Αμερικανίδα χορεύτρια και δασκάλα χορού, ενώ θεωρείται πρωτοπόρος του μοντέρνου χορού.

Η Ισιδώρα Ντάνκαν γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 26 Μαϊου 1877 και πέθανε στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Σεπτεμβρίου 1927. Ήταν Αμερικανίδα χορεύτρια και δασκάλα χορού, ενώ θεωρείται πρωτοπόρος του μοντέρνου χορού.
Ο “Νονός” θεωρείται κλασικό έργο του Χόλιγουντ, μια από τις ταινίες με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών. Όμως τα γυρίσματα της ταινίας που απεικονίζει τον κόσμο της Μαφίας ξεκίνησαν με πολλές δυσκολίες, όπως περιγράφει ο συγγραφέας Matt Birkbeck στο βιβλίο του “Η ζωή που επιλέξαμε: William ‘Big Billy’ D’Elia and The Last Secrets of America’s Most Powerful Mafia Family” (William Morrow).
Μια παλιά, ρετρό φωτογραφία στο Facebook group «Patras Memories – Αναμνήσεις απ’ την παλιά Πάτρα» στάθηκε αφορμή για να μάθουμε την πιο συγκινητική και τρυφερή ιστορία αγάπης.
Το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα, ή μετά από άνιση μάχη με ασθένειες. Άφησαν παρακαταθήκη όμως στην τηλεόραση και αγαπήθηκαν πολύ, από κοινό και συναδέλφους.
Η μητέρα είναι το πιο γλυκό πλάσμα της φύσης, αυτή που μας φέρνει στη ζωή, ο φύλακας-άγγελος όλων μας, από …
Το στρατιωτικό πραξικόπημα του Απριλίου του 1967 θα αποτελέσει ριζική τομή στην πολιτική και προσωπική ζωή, καθώς και στην επιστημονική δραστηριότητα του Σάκη Καράγιωργα.
Η Αθανασία Σάμαρη, γεννήθηκε το 1928 στη Μανωλάδα Ηλείας. Σε μικρή ηλικία, θα γίνει βοσκοπούλα, για να βοηθήσει τα πολύ δύσκολα οικονομικά της οικογένειάς της.
Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση…
Στις 27 Μαΐου του 1821, στον όρμο της Ερεσού ο Παπανικολής πυρπολεί το οθωμανικό δίκροτο. Η πυρπόληση δίνει την αφορμή για τη σφαγή Μυτιληνιών χριστιανών, γνωστή σαν το «μεγάλο τζουλούσι».
Η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε από την Βίκη Κουλούρη, Μαρία Μοσχοπούλου, Πόπη Σπυροπούλου, Βάσω Μιχαλοπούλου, Βίκη Σιαχάμη και Αγγελική Θεοδωροπούλου, τις απόψεις τους για τη θέση της γυναίκας στον ανδροκρατούμενο αθλητισμό.
Η κουλτούρα του μεζέ, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη μεσογειακή τακτική της κοινής χρήσης μικρών πιάτων φαγητού με την οικογένεια και τους φίλους, έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.
Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και όπως κάθε χρόνο σηματοδοτεί το ξεκίνημα της η Σαρακοστής, δηλαδή της μεγάλης νηστείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Αποκριών.
Σφαχτήκαν τρεις, μαχαίρωσε άλλους έξι, φωνές, “ανοίχτε θα μας σφάξουν”. Τραβώντας έξω τον μικρό παραμιλούσε “εσένα δε θα σε πειράξουν”»! Οι στίχοι αυτοί του Διονύση Σαββόπουλου, από το «Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο», περιγράφουν σε λίγες μόνο λέξεις όσα συνέβησαν το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου 1973 στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» της Κυψέλης.
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έφτασε, και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει την εξόρμησή τους, εκτός πόλης για λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν στην Ηλεία, και να κάνουν Κούλουμα σε κάποια όμορφη τοποθεσία του νομού μας.
Ανεξίτηλο θα μείνει το αποτύπωμα που αφήνει στην τοπική κοινωνία ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεγε να παρέμβει στο δημόσιο λόγο, τόσο για ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία, όσο για προβλήματα που ταλαιπώρησαν και ακόμα ταλαιπωρούν το Νομό Ηλείας και τους πολίτες της.
«Ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ. Ευχαριστώ». «Σε ευχαριστούμε Ελλάδα. Δεν είμαστε εχθροί. Οι πολιτικοί μας κάνουν να δείχνουμε εχθροί. Η χαρά σας όταν σώσατε το 6χρονο παιδί είναι δείγμα αυτής της φιλίας». «Θα σας θυμάμαι από αυτή την εικόνα και όχι από κάποιο πόλεμο πριν από εκατοντάδες χρόνια». «Η ζωή δεν έχει γλώσσα, θρησκεία. Σε ευχαριστούμε Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών, είχαν τοποθετηθεί μπροστά και πάνω στο φέρετρο του έκπτωτου μονάρχη τα παράσημά του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 1960, τα βασιλικά διακριτικά της στολής του και το σκήπτρο με το αρχίγραμμά του.
Ο γνωστός σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τα μεγάλα λάθη, οι αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις και οι μοιραίες αποφάσεις: Δύο καθηγητές πανεπιστημίου αναλύουν το κόστος της βασιλείας και τις βαρύτατες ευθύνες του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας.
Τι θα είχε γίνει αν ο Κωνσταντίνος Β’ είχε παντρευτεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη παρά τη σθεναρή αντίδραση της Βασίλισσας Φρειδερίκης; Θα είχε ζήσει η Ελλάδα το δικό της παραμύθι όπως στο Μονακό με την Γκρέις Κέλι και τον Ρενιέ Γ’; Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί η Βασίλισσα Φρειδερίκη μετέθεσε τον γιο της στον Έβρο προκειμένου να διακόψει το νεανικό ειδύλλιο που άρχισε να σοβαρεύει.
Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, πιλότος στην 331 Μοίρα Παντός Καιρού, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών, όταν το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου, επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών.
Έκανε την εμφάνισή του κάπου τον 19ο αιώνα και από τότε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική καθημερινότητα, ενώ αποτελεί …
Την ονόμασαν «την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο» και έγινε γνωστή από τις συμμετοχές της σε τσίρκο λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ακολουθήθηκε από έναν πόλεμο πληροφοριών – γεμάτο από μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία παραπληροφόρησης, στοχευμένη προπαγάνδα και θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.