Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτισμός

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022 στην ΠΔΕ: Πλούσιες εκδηλώσεις με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών!

Στην Αθήνα την Πέμπτη η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος από Φαρμάκη, Κοροβέση και γνωστούς καλλιτέχνες.
Ακούστε το άρθρο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που ξεπερνούν συνολικά τις 140, διοργανώνει για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στους ρυθμούς της κανονικότητας, με στόχο να χαρίσει στον κόσμο όμορφες μουσικές κυρίως βραδιές με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών.

Μας υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο από ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά προσεγμένες εκδηλώσεις, πλημμυρισμένες από νότες, μελωδικές βραδιές και συναυλίες σε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής αλλά και του θεάτρου.

Το πρώτο χαρακτηριστικό του φετινού προγράμματα των πολιτιστικών της δράσεων, είναι ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στους τρεις νομούς, Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, σε δεκάδες μικρές και μεγάλες πόλεις και χωριά, κάθε πόλη και μια πολιτιστική βραδιά, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία πρόσβασης στα καλλιτεχνικά δρώμενα όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας!

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, είναι ότι μέσα από την επιλογή των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν, καλύπτονται όλα τα είδη της μουσικής, λαϊκό τραγούδι, έντεχνο, παραδοσιακό, ρεμπέτικα, σύγχρονο, ποπ και ροκ μουσικές, μοναδικές βραδιές που θα απογειώσουν το κοινό, καθώς θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε κάποια από τα μεγάλα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μαρίζα Ρίζου, ο Χρήστος Μπάσης, ο Κώστας Καραφώτης, η ορχήστρα του Βασίλη Τσιτσάνη, η Ηρώ κ.α σπουδαίοι τραγουδιστές, αλλά και γνωστές μπάντες όπως τα Υπόγεια Ρεύματα, οι, Alcatraz, οι Tourlou the Band, οι Passepartout και οι Banda Morena.

Χρήστος Θηβαίος

Παράλληλα, η Περιφέρεια διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι και ξεχωριστά αφιερώματα, εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, τα 100 χρόνια Μπιθικώτσης, ενώ θα είναι συνδιοργανωτής στην την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια όπως και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως και μια σπουδαία θεατρική παράσταση.

Θοδωρής Κοτονιάς

Το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης και το οποίο σχεδιάζει επιμελώς εδώ και μήνες μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, θα παρουσιαστεί σε πανηγυρική συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα, στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην Αθήνα.

Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα κάνει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, με την παρουσία πολλών σημαντικών καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν σε αυτές με τις συναυλίες τους.

Νίκος Κοροβέσης

Ο κ. Νίκος Κοροβέσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνει στην ουσία μια μεγάλη πολιτιστική επανεκκίνηση, με την προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας και πλημμυρίζει  απ’ άκρη σ’ άκρη από μουσική και σπουδαία καλλιτεχνικά δρώμενα. Στόχος μας όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά, στηρίζοντας τον Πολιτισμό, στηρίζοντας όλα τα είδη μουσικής, σε κάθε πόλη και μια ξεχωριστή βραδιά γιατί θέλουμε όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται να έχουν πρόσβαση στις εκδηλώσεις μας.

Η μουσική και το θέατρο θεωρούμε ότι είναι ύψιστα πολιτιστικά αγαθά, γαληνεύουν την ψυχή και προσπαθούμε να τα προσφέρουμε απλόχερα και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το χαρεί και θα περάσει όμορφα.»

Όλη η επικαιρότητα