Ηλεία

Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείας «Παντοκράτωρ»: Τίμησε τον Οδυσσέα Ελύτη

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολυπληθούς κοινού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη για τα 22 χρόνια από το θάνατό του, το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο. Μαγευτική μουσική και μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη «πλημμύρισαν» το χώρο.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του Συλλόγου Χαραλαμπία Ρόρρη-Κανδύλη πραγματοποίησε τον εναρκτήριο λόγο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο βίο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, ενώ δεν παρέλειψε να υποδεχθεί θερμά όλους τους παρευρισκομένους και να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Γεώργιο Γεωργιόπουλο για την παραχώρηση της αίθουσας και τους συνεργάτες της για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας, η πρ. Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Γαβράς, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Κώστας Νικολούτσος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, ιερέας του Αγίου Διονυσίου Πύργου π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο ιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πύργου π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, Υποδιοικητής Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Ηλείας, Στρατηγός ε.α. κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας Δημήτρης Ράλλης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Τούλα Καλαμπόκα, η πρόεδρος Πολυτέκνων Πύργου και περιχώρων Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, η πρόεδρος του συλλόγου «Πύργος-Όλοι μαζί» Πηνελόπη Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας Αντώνης Χατζηδάκης, η πρόεδρος της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών «Τάκης Δόξας» Ευγενία Χριστοπούλου, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και Διευθυντές Σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν μαγευτική μουσική και μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από τη χορωδία Μυρτουντίων υπό τη Διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, συνοδευόμενη από τον πιανίστα Χρήστο Τσιαντούλη. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η κ. Ρόρρη ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους τις εκπαιδευτικούς Ευγενία Πετροπούλου, Κονδυλία Σαρακίνη, Ιωάννα Τζουανοπούλου και Αθηνά Κόντου που έκαναν την αφήγηση, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Πύργου Νάνσυ Τζανετοπούλου, Μαρία Κολόκα, Κώστα Λεμπέση και το μουσικό Παύλο Αυγερινόπουλο για την απαγγελία τους, καθώς επίσης την εκπαιδευτικό Μαρία Κοτσόβολου για την επιμέλεια των εικόνων.

Όλη η επικαιρότητα