Ηλεία Πολιτισμός

Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια» – 3 χρόνια προσφοράς και ευαισθητοποίησης

Τρία χρόνια παρουσίας, ευαισθητοποίησης και δράσης στη ζωή των Μακρισίων συμπληρώνει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Μακρίσια”.

Τρία χρόνια γεμάτα δραστηριότητες.

Μια ομάδα νέων κατάφερε το 2014 το αδύνατο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, να βγάλει το κόσμο απ’τα σπίτια του. Τρία χρόνια τώρα αυτός ο νεοσύστατος σύλλογος -όπως τον αποκαλούν, κατάφερε να κάνει το κεφαλοχώρι των Μακρίσιων να ανακάμψει και να δώσει μια άλλη πνόη στο χωριό.

”Σάρωσε” πολλές φορές τα media με τις καρναβαλικές του τρέλες, μιλούσαν όλοι για το Μακρισαίικο Καρναβάλι που αγαπήθηκε και καθιερώθηκε ενώ άρεσε στον κόσμο που ένας σύλλογος δεν ήταν μόνο πανηγύρια αλλά παρίεχει έργο στο χωρίο του απ΄όλες τις απόψεις.

Αυτά τα τρία χρόνια λοιπόν, ο πολιτιστικός σύλλογος “Τα Μακρίσια”, έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και δράσεις όπως: έξι εθελοντικές αιμοδοσίες, εκδήλωση για την ιστορία του χωριού με έκθεση παλαιών αντικειμένων και φωτογραφιών στην κεντρική πλατεία του χωριού, μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες, συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, χειμερινές και θερινές εκδρομές, απονομή ράλυ σπριντ “Αλφειού”, ανακατασκευές μνημείων και καθαρισμό χώρων του χωριού, ποδηλατοδρομίες, και φυσικά το περίφημο Μακρισαίικο καρναβάλι –το οποίο έχει γίνει πανελλαδικά γνωστό, ενώ μία από τις μεγαλύτερες και σπουδιαότερες δράσεις ήταν η συνεργασία με τον Όμιλο ”Πραξιτέλιο Θεραπευτήριο Αθηνών” όπου παρείχαν σε πάνω από 400 άτομα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για καρκίνο του μαστού για τις γυναίκες και καρκίνου του προστάτη για τους άνδρες, κάτι που συγκίνησε πολύ τον κόσμο ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα σ’ αυτές τις μέρες που ζούμε να κάνει αυτές τις εξετάσεις.

μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού

Για τον εορτασμό λοιπόν αυτών των τριών χρόνων, ο πολιτιστικό σύλλογος Μακρισίων “Τα Μακρίσια”, διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού με φαγητό και ζωντανή μουσική.

Αντώνης Γριβάκης – Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου

“Ήταν κάτι το οποίο σκεφτόμουν από μικρός και μ’ άρεσε να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο για το καλό του χωριού μου. Έτσι λοιπόν όταν τελειώσα την στρατιωτική μου θητεία μαζί με κάποια νέα παιδιά συχωριανούς μου αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε.

Έτσι κι έγινε και αρχίσαμε τις διαδικασίες με αρκετό τρέξιμο για όλα τα γραφιοκρατικά αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά όμορφο. Ο κόσμος ήταν θερμός διότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε πολιτιστικός σύλλογος και έτσι στις 8 Ιουνιου του 2014 πραγματοποιηθηκε ο σύλλογος μας. Η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας, είναι που ο κόμσος στηρίζει την κάθε προσπάθεια του συλλόγου και είναι πάντα στο πλευρό μας για το οτιδήποτε.

Εκ μέρους του Συμβουλίου του συλλόγου μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει με τις οικονομικές του εισφορές, με υλική συνισφορά αλλά το σημαντικότερο για εμάς,  με την παρουσία του σε ό,τι κι αν κάνουμε. Αυτό για εμάς είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Η μοναδικη μας βοήθεια, είναι ο κόσμος.. κανείς άλλος! Ευχαριστούμε για όλα.”

Όλη η επικαιρότητα