Ηλεία

Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μακρίσια»: Με επιτυχία η 6η εθελοντική αιμοδοσία (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με συγκέντρωση ικανοποιητικού αριθμού μονάδων αίματος, ολοκληρώθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μακρίσια» με τη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Μια αιμοδοσία στην οποία οι νέοι άνθρωποι, έδωσαν δυναμικό παρών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείου του χωρίου. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Γιώργου Βενιζέλου. Ωστόσο, οι εποχικές ιώσεις δεν επέτρεψαν σε πολλούς να αιμοδοτήσουν, κάτι που μπορούν να κάνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού αναρρώσουν. Οι 8 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν, είναι ικανοποιητικός αριθμός – δεδομένων των συνθηκών – αλλά όπως εξήγησε ο γραμματέας του συλλόγου, Αντώνης Γριβάκης «…πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα αυτό και να αιμοδοτούμε τακτικά για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπο μας που θα βρεθεί σε ανάγκη». Κι αυτό, είναι κάτι που το βιώνουν οι κάτοικοι των Μακρισίων, αφού όπως εξήγησε ο κ.Γριβάκης, «…πάντα, μεταξύ δυο αιμοδοσιών, υπάρχουν περιπτώσεις συγχωριανών μας που χρειάστηκαν βοήθεια και αίμα».

Και Λαμπαδηδρομία

Εξάλλου, η επόμενη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή 24 Μαρτίου, όπου θα αναβιώσει το έθιμο της Λαμπαδηδρομίας, σε μια διαδρομή στο κέντρο του χωριού με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και στόχο, να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Όλη η επικαιρότητα