Ηλεία

Πόλλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το νέο Δ.Σ. των επαγγελματιών αλιέων Παλουκίου – Ξέμειναν από ψάρια και πελάτες

psaria.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

«Αλλαγή φρουράς» στον Σύλλογο επαγγελματιών αλιέων Παλουκίου «Ο Ποσειδώνας», μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του επί σειρά ετών προέδρου κ. Μίμη Κανδυλιώτη.

Ο Σύλλογος προχώρησε σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και το πηδάλιο θα κρατά πλέον ο κ. Σπύρος Μωραΐτης, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος του Συλλόγου.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Νίκος Μωραΐτης, γραμματέας ο κ. Γιώργος Ζαχιώτης, ταμίας ο κ. Βασίλης Μπλάθρας και μέλη, ο κ. Βλάσσης Αποστολόπουλος, ο κ. Παύλος Μάργαρης και ο κ. Στάθης Γκουσέτης.

Πολλές οι δυσκολίες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία δύσκολη περίοδο για τον κλάδο, με τους ψαράδες να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, αφού από τη μία τα έξοδα είναι πλέον δυσθεώρητα, από την άλλη ψάρια και πελάτες τελούν υπό εξαφάνιση!

«Μπαίνουμε να ψαρέψουμε και δεν μπορούμε να πιάσουμε ούτε ένα κιλό ψάρια. Και αυτό το ένα κιλό δυσκολευόμαστε στην συνέχεια να το πουλήσουμε» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Μωραΐτης, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την επιβίωση των 21 επαγγελματιών ψαράδων- μελών του Συλλόγου.

Οι ψαράδες έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές, ωστόσο με δυσκολία βρίσκουν πελάτες, ενώ το γεγονός ότι τα ψάρια έχουν πλέον δυσκολέψει, αναγκάζει πολλούς να αποφεύγουν να ψαρεύουν σε καθημερινή βάση, αφού τα έξοδα είναι τεράστια και το αποτέλεσμα μηδενικό.

Στις δυσκολίες, έρχονται να προστεθούν και οι ερασιτέχνες αλιείς, που σύμφωνα με τους επαγγελματίες ψαράδες επιδίδονται σε αθέμιτο ανταγωνισμός, παρανόμως βέβαια, και αυτό έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση.

Στα συν η διάνοιξη του διαύλου

Το μόνο θετικό που είδαν τις τελευταίες ημέρες οι ψαράδες, είναι η έναρξη των εργασιών για την εκβάθυνση του διαύλου στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, που αποφάσισε να εκτελέσει ο δήμος το συγκεκριμένο έργο, που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, και παράλληλα να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα, που «έτρεξε» όλες τις διαδικασίες. Ελπίζουμε σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες να έχει ολοκληρωθεί το έργο» σημείωσε ο κ. Μωραΐτης

Όλη η επικαιρότητα