Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πολλαπλάσια η συμμετοχή των επιχειρηματιών στο δίκτυο ΣΕΑΔΕ

Στόχος οι δράσεις του Δικτύου να γίνουν κοινωνός κάθε επιχείρησης.
Ακούστε το άρθρο

Με το πρώτο κομμάτι να αφιερώνεται στους επιχειρηματίες που παρά τις οικονομικές αντιξοότητες επιτυγχάνουν να παραμένουν δραστήριοι προς όφελος της τοπικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΑΔΕ τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη, του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Παναγιώτη Παπαδόπουλου και του Συντονιστή του Δικτύου, Δημήτρη Μπαρμπούνη.

«Η ύπαρξη και η λειτουργία του ΣΕΑΔΕ είναι σημαντική. Η όσμωση είναι από την πλευρά μας απαραίτητη για να φτιάξουμε πολιτικές με στρατηγική. Απαιτείται, ωστόσο, ενημέρωση και ο ΣΕΑΔΕ εκπληρώνει αυτήν την αποστολή προς τις επιχειρήσεις.  Χρειάζεται συνεργασία και αμφίδρομη σχέση για να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, δράσεις και στη συνέχεια διάχυση των πληροφοριών παντού. Στόχος μας είναι  οι δράσεις του Δικτύου να γίνουν κοινωνός κάθε πολίτη», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης τονίζοντας ότι οι επιχειρηματίες ήταν «οι ήρωες και της χρονιάς που πέρασε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης αναφέρθηκε στη συμμετοχή των επιχειρηματιών στις συνεδριάσεις που  πολλαπλασιάστηκε  αριθμητικά και ουσιαστικά: «Είναι  χαρακτηριστικό  ότι  από  τα  25μέλη  που συγκρότησαν αρχικά το δίκτυο, o  αριθμός αυτός έχει σήμερα ξεπεράσει τα 150μέλη», προσθέτοντας: «Το δίκτυο είτε σαν εκτελεστική επιτροπή είτε σαν ολομέλεια συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα στην Αχαΐα αλλά και στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, καθώς ο ρόλος του βαίνει αναβαθμισμένος στη γενικότερη στήριξη της επιχειρηματικότητας ως πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Το 2022 έγιναν δέκα συνεδριάσεις ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος το 2023 καθώς θα είναι μια «πλούσια» χρονιά. Βλέψη μας είναι να υπάρξει και διαδικασία αξιολόγησης του δικτύου για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο σκοπός του».

Την προτεραιότητα του ΣΕΑΔΕ που είναι οι επιχειρηματίες επισήμανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Παναγιώτης Παπαδόπουλος συγχαίροντας, ταυτόχρονα, όπως και οι ανωτέρω την αδιάλειπτη παρουσία στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της ΠΔΕ Γιώργου Τελώνη.

Όλη η επικαιρότητα