Κόσμος

Πολωνία: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στα όρη Τάτρα από ισχυρή καταιγίδα

Γκρουπ τουριστών έχουν εγκλωβιστεί – Αναφορές για τουλάχιστον 3 νεκρούς, με 1 παιδί να βρίσκεται μεταξύ τους – Δύσκολες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργειών, λόγω των καιρικών συνθηκών


Το πολωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 μετέδωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε στα όρη Τάτρα της Πολωνίας.

Ορισμένα από τα θύματα ήταν τουρίστες που έκαναν ορειβασία στο Γκέβοντ, ένα δημοφιλές στους ορειβάτες βουνό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τουρίστες φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί και στην κοιλάδα Κοντρατόβα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από κεραυνό, που έσκασε έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του όρους.

Τα πολωνικά μέσα RMF και TVP αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 3 νεκροί, μεταξύ των οποιών κι ένα 13χρονο παιδί.

Τα σωστικα συνεργεία καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να προσεγγίσουν την περιοχή, ενώ τέσσερα ελικόπτερα έχει «σηκωθεί» για να μεταβεί στο Γκέβοντ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όσο για τους τραυματίες που έχουν εντοπιστεί, μεταφέρονται σε τοπικό ξενοδοχείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Ακολύθως, μεταφέρονται σε νοσοκομεία για περαιτέρω περίθαλψη.

Ο καιρός σημείωσε ραγδαία μεταβολή το μεσημέρι της Πέμπτης και πυκνά σύννεφα γρήγορα κάλυψαν τον ουρανό.

Όλη η επικαιρότητα