Ηλεία

Πόλος έλξης το ναρκοθηρευτικό «Ευνίκη» στο λιμάνι του Κατακόλου!

limanikat.jpg

Την ευκαιρία για μια ξεχωριστή ξενάγηση είχαν οι πολίτες της Ηλείας χθες το πρωί, καθώς γύρω στις 11 το πρωί ήταν επισκέψιμο το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Ευνίκη» του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Κατακόλου.

Αρκετός κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία, με σύμμαχο και τον καιρό, και έσπευσε να ξεναγηθεί σε ένα από τα πλέον αξιόμαχα σκάφη που διαθέτει η χώρα μας, ερχόμενος για πρώτη φορά σε επαφή με το εσωτερικό ενός τέτοιου πλοίου.

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο επισκέφθηκαν χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.Γερμανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ.Λεωνίδας Βαρουξής, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη του για την αποστολή του σκάφους τόσο εν καιρώ πολέμου όσο και εν καιρώ ειρήνης.

Η πρωτοβουλία για τον κατάπλου του  σκάφους στο λιμάνι του Κατακόλου ανήκει στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής και της ανάδειξης της προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού στην πατρίδα.

Όπως δήλωσε ο έν αποστρατεία αντιπλοίαρχος και αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ.Τ.Αράπογλου, του οποίου η συμβολή στην υλοποίηση του εγχειρήματος ήταν καθοριστική, δήλωσε ότι «ύστερα από συζήτηση με τον Α/ΓΕΝ, κ.Γιώργο Γιακουμάκη, με τον οποίο μας συνδέει βαθιά φιλία, τέθηκε θέμα προβολής του Πολεμικού Ναυτικού στον νομό. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και για αυτό θέλων να ευχαριστήσω προσωπικά τον Α/ΓΕΝ. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ.Γ.Γεωργιόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του πλοίου στην Ηλεία τονίζοντας ότι «είναι από τις λίγες φορές που η Ηλεία φιλοξενεί ένα αξιόμαχο πλοίο του ΠΝ που κάνει σπουδαία δουλεία. Έτσι στηρίζονται οι λαοί και οι χώρες, όταν προετοιμάζονται εν καιρώ ειρήνης».

Όλη η επικαιρότητα