WEB tv Ηλεία

Πολυχρόνης Χρονόπουλος: Επίσκεψη του Ηλείου Παραολυμπιονίκη στο 1ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Πύργου

Ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος μίλησε ακόμη για τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι όλοι μπορούν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, αρκεί να έχουν την απαραίτητη θέληση και φυσικά να προσπαθήσουν πολύ για να τα καταφέρουν.
Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης, με καταγωγή από το Γούμερο, Πολυχρόνης Χρονόπουλος, βρέθηκε χθες στο 1ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Πύργου -Pierre de Coubertin, όπου και μίλησε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, τόσο για το μεγαλείο του αθλητισμού, όσο και για την μεγάλη προσπάθεια, τόσο του ιδίου, όσο και των υπολοίπων Ελλήνων Παραολυμπιονικών, να φέρουν διακρίσεις στη χώρα, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος μίλησε ακόμη για τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι όλοι μπορούν να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, αρκεί να έχουν την απαραίτητη θέληση και φυσικά να προσπαθήσουν πολύ για να τα καταφέρουν.
Ακόμη στάθηκε στην παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ενώ ευχαρίστησε και τα σχολεία τα οποία τον κάλεσαν για να μιλήσει τους μαθητές τους, στέλνοντας και αυτά το μήνυμα του υγιούς αθλητισμού.

«Να ασχοληθούν όλα τα παιδιά με τον αθλητισμό»

Ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», ανέφερε ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

«Είμαι χαρούμενος πού επισκέπτομαι σχολεία και μιλάω στα παιδιά, στη νέα γενιά, γιατί είναι πάρα πολύ καλό, σε οτιδήποτε και αν κάνουν στη ζωή τους, όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουν, να ακολουθήσουν και τον αθλητισμό. Άλλωστε έχουμε μάθει τον αθλητισμό από την γέννησή μας, από την Αρχαία Ολυμπία, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτό. Και αυτή την περηφάνια θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να δείξουμε στα παιδιά, πόσο καλός είναι ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί, όπως και οι Παραολυμπιακοί αγώνες».

Σε ερώτησή μας αν ένας αθλητής που θέλει να έχει διακρίσεις σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να στερηθεί πολλά πράγματα από τη ζωή του ο κ. Χρονόπουλος τόνισε.
«Σίγουρα θέλει σκληρή δουλειά για να πρωταγωνιστήσεις, αλλά δεν στερείσαι κάτι. Όποιο επάγγελμα και να κάνεις, μπορείς να ασχοληθείς με τον αθλητισμό».

Για το αν βοηθάει η πολιτεία τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας τόνισε ότι υπάρχει μία βοήθεια, αλλά μόνο σε αυτούς που έχουν φτάσει ψηλά.
«Η πολιτεία θα βοηθήσει όταν έχουμε φτάσει ψηλά. Πιο πριν, είναι λίγο δύσκολο, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε σχεδόν μόνοι μας. Προσπαθούμε και διεκδικούμε από την πολιτεία κάποια περισσότερα πράγματα, για να βγουν στην πορεία και περισσότεροι αθλητές και γενικά θέλει αγώνα για να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει».

Όσο για την παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία ο παραολυμπιονίκης μας τόνισε σχετικά.
«Το μήνυμα που θέλω να στείλω και το καταλαβαίνει σιγά-σιγά ο κόσμος, είναι ότι τα άτομα με αναπηρία, είναι μέρος της κοινωνίας μας. Δηλαδή δεν είναι από τη μία ο κόσμος που είναι αρτιμελής και από την άλλη οι ανάπηροι. Μέσα στον πληθυσμό υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία και αυτά τα άτομα μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα στη ζωή τους».

Τέλος ανέφερε για τις επισκέψεις του στα σχολεία.

«Θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στους διευθυντές και στα σχολεία που παίρνουν την πρωτοβουλία να έρθουμε να μιλήσουμε στα παιδιά, για τον αθλητισμό και για το πόσα πράγματα μπορούν να καταφέρουν στη ζωή τους».

Γιώργος Μπίρμπας, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου :

«Άνθρωποι με το σθένος του, αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας»
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου Γιώργος Μπίρμπας με αφορμή την επίσκεψη στο σχολείο του κ. Χρονοπούλου τόνισε.

«Ευχαριστούμε τον κ. Χρονόπουλο για την παρουσία του στο σχολείο μας. Ο κ. Χρονόπουλος έχει επανειλημμένως τιμήσει τη χώρα μας σε παραολυμπιακούς, παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και πανελλαδικούς αγώνες, επιτυγχάνοντας κορυφαίες διακρίσεις. Άνθρωποι με το σθένος του, αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Αντώνιος Σπανός, διευθυντής του 3ου ΓEΛ ΠYPΓOY-Pierre de Coubertin: «Η κατάθεση ψυχής από τον Παραολυμπιονίκη, ενεργοποίησε την ευαισθησία των μαθητών μας»

Επιπλέον ο διευθυντής του 3ου ΓEΛ ΠYPΓOY-Pierre de Coubertin κ. Αντώνιος Σπανός, για την χθεσινή παρουσία του παραολυμπιονίκη Πολύχρονη Χρονόπουλου στο σχολείο του και την ομιλία του στους μαθητές, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θερμή και ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή από τους μαθητές μας, στον παραολυμπιονίκη Πολύχρονη Χρονόπουλο, για την τιμητική επίσκεψη του στο σχολείο μας. Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κατάθεση ψυχής από τον ίδιο, που ενεργοποίησε την ευαισθησία των μαθητών μας και προκάλεσε το ενδιαφέρον τους για τον μοναδικό αυτό πρεσβευτή ζωής».

Νικόλαος Δημόπουλος, υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου : «Μεγάλη η χαρά μας να υποδεχόμαστε τον Ηλείο Παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλο»

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Δημόπουλος υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου ανάφερε.
«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τον Ηλείο Παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλο, είναι μεγάλη τιμή για μας να μας επισκέπτεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία ένας Ηλείος Παραολυμπιονίκης, που είναι ένας αγωνιστής της ζωής, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους μικρούς μαθητές, ότι η ζωή δεν τελειώνει σε ένα ατύχημα, αλλά συνεχίζεται μέσα από τις όποιες δυσκολίες, σωματικές, μπορεί να συμβούν στον καθένα. Ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος δεν γεννήθηκε με αυτή την αναπηρία, αλλά προέκυψε στην πορεία από ατύχημα. Παρ’ όλα αυτά δεν τον κατέβαλε αυτή η δυσκολία και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς. Και φυσικά ακόμη περισσότερο για τους μικρούς μαθητές».

Ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος τόνισε ότι όταν μιλάει στη νέα γενιά, αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένος.

Πρώτος σταθμός για τον Ηλείο Παραολυμπιονίκη ήταν το 1ο Γυμνάσιο Πύργου όπου μίλησε στα παιδιά για το μεγαλείο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, ενώ πέρασε και το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία είναι μέρος της κοινωνίας μας.
Ακολούθησε η επίσκεψη του Πολυχρόνη Χρονόπουλου στο 3ο Λύκειο Πύργου -Pierre de Coubertin, όπου και εκεί έτυχε μιας ιδιαίτερα ζεστής υποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και από τους μαθητές.

Όλη η επικαιρότητα