WEB tv Ηλεία

Πολύκεντρο: Εγκαινιάστηκε το «καμάρι» του δήμο Ζαχάρως

Εμβληματικό έργο για την ανάπτυξη του πολιτισμού.
Ακούστε το άρθρο

Ένα υπερσύχρονο κτίριο, που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους χώρους που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, παραδόθηκε χθες των λαό της Ζαχάρως.

Πρόκειται φυσικά για το Πολύκεντρο Ζαχάρως, έναν χώρο ο οποίος θα στεγάσει τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και γενικότερα όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, αλλά και πολλές εκδηλώσεις του νομού. Ένα υπερσύγχρονο κτήριο, που από χθες είναι το καμάρι όχι μόνο του δήμου Ζαχάρως, αλλά ολόκληρου του νομού Ηλείας.

Στην χθεσινή εκδήλωση των εγκαινίων του Πολύκεντρου, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε ευλαβικά τον αγιασμό και ευχήθηκε αυτός ο χώρος να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου, για όλο το δήμο, μία περίοδο όπου θα ανθίσει ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός και γενικότερα θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Αυτά τα έργα είναι όλων»

Ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε για την σημασία του Πολύκεντρου Ζαχάρως.

«Είναι μεγάλη η χαρά να είμαστε σήμερα στα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου πολυχώρου στη Ζαχάρω, του διοικητικού, πνευματικού, πολιτιστικού κέντρου, που είναι ένα έργο το οποίο είχα επισκεφτεί πριν από ένα χρόνο, ενώ γίνονταν εργασίες και χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα το βρίσκω ολοκληρωμένο. Αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή, η οποία εργάστηκε για αυτό, όπως αξίζουν συγχαρητήρια και σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, γιατί αυτά τα μεγάλα έργα ενώνουν όλους και δεν μπορεί να είναι ποτέ έργα του ενός.

Είναι έργα όλων των δημοτών και ανήκουν σε αυτούς. Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε μόνο εδώ, αφού αυτή η περιοχή αξίζει πολλά περισσότερα, έχει μείνει πίσω και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να αποτελέσει στόχο, είναι να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να κάνουμε κι άλλα τέτοια έργα, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».

Νίκος Κοροβέσης: «Είναι ένα εμβληματικό έργο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης από την πλευρά του τόνισε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα, η συνεργασία Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης φέρνει πάντοτε αποτέλεσμα. Ένα εμβληματικό έργο το Πολύκεντρο Ζαχάρως είναι πλέον πραγματικότητα, η δημοτική αρχή Ζαχάρως το πραγματοποίησε με τη χρηματοδότηση της περιφέρειας και νομίζω ότι είναι η καλύτερη απόδειξη της συνεργασίας του περιφερειάρχη μας του Νεκτάριου Φαρμάκη και μένα προσωπικά, αλλά και του δήμου και του δημάρχου Ζαχάρως.

Να ενημερώσω ότι ήδη τρέχουμε άλλα τρία (3) έργα για το δήμο Ζαχάρως ύψους 2 εκατομμυρίων, έργα από το ταμείο Μολυβιάτη, που χρηματοδοτούμε το δήμο άμεσα για να προχωρήσουν, γιατί εμείς δεν μένουμε στα λόγια, προχωράμε σε έργα».

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Θα είναι το ψηφιακό κέντρο ελέγχου όλου του δήμου»

Ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος ανέφερε για την σημασία αυτού του μεγάλου έργου για τον δήμο.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για το δήμο Ζαχάρως, εγκαινιάζουμε το Πολύκεντρο, ένα χώρο 2.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο υπάρχει και θα λειτουργήσει ένα αμφιθέατρο 200 περίπου θέσεων με παρασκήνια, μία βιβλιοθήκη, η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή και κάποιο μικρό τμήμα της θα είναι δανειστική βιβλιοθήκη, θα υπάρχει χώρος ελαφράς γυμναστικής, όπως είναι πιλάτες για άντρες και γυναίκες και βεβαίως θα υπάρχει και ένας χώρος που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θα είναι το ψηφιακό κέντρο ελέγχου όλου του δήμου.

Επίσης θα υπάρχει ένας μεγάλος χώρος, όπου θα μπορούν να γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, διάφορες εκδηλώσεις, ακόμα και ιδιωτικού χαρακτήρα. Και να σκεφτεί κανείς, ότι αυτό είναι το μισό κομμάτι από το νέο διοικητήριο του δήμου Ζαχάρως, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή χώρου σε έκταση που είναι δίπλα, σε ένα ενιαίο κτιριακό χώρο με το Πολύκεντρο, 2000 τετραγωνικά μέτρα επίσης. Αυτό θα είναι το νέο δημαρχείο Ζαχάρως, ήδη έχει χρηματοδοτηθεί η μελέτη που θα είναι πλήρης για ένα σύγχρονο δημαρχείο και όλο αυτό το συγκρότημα θα είναι το διοικητήριο του δήμου μας. Θα είναι ένα από τα καλύτερα του νομού μας. Ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή η οποία θα εγκατασταθεί την πρώτη Ιανουαρίου, με τη βοήθεια τη δική μας, όπου μπορούμε και όπου χρειάζεται βεβαίως και με την κριτική άποψη όπου επίσης χρειάζεται, αλλά πάντοτε με θετική κατεύθυνση, να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτό το συγκρότημα εντός της προσεχούς τριετίας».

Κώστας Μητρόπουλος : «Για μένα είναι ηθική ικανοποίηση να βλέπω αυτό το έργο να παραδίδεται στους πολίτες»

Ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Μητρόπουλος από την πλευρά του ανέφερε γι’ αυτό το μεγάλο έργο.

«Τα σημερινά εγκαίνια επιστεγάζουν μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, με την ένταξη αυτού του έργου στο πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Για μένα είναι ηθική ικανοποίηση να βλέπω αυτό το έργο να παραδίδεται στους πολίτες, γιατί η θεμελίωση και η υλοποίηση του έγινε την περίοδο που ήμουν αντιπεριφερειάρχης. Τότε σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καταφέραμε και διεκδικήσαμε πόρους και κατευθύναμε 1.325.000 ευρώ για την κατασκευή αυτού του έργου. Σήμερα λοιπόν η Ζαχάρω έχει έναν Πολυχώρο πολιτισμού, ο οποίος είναι ανοιχτός σε συλλόγους, στη μαθητική κοινότητα και βεβαίως σε όλους τους πολίτες και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις. Προφανώς και τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες, αυτό είναι δεδομένο. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και από τη νέα θέση του δημάρχου θα οδηγήσω την περιοχή στους δρόμους της δημιουργίας και του έργου, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να γίνει πιο όμορφος και πιο ελκυστικός.

Και φυσικά αυτός ο χώρος να γίνει ο σημαντικότερος προορισμός στη νότια Ηλεία, έτσι ώστε να μπορέσει να ομορφύνει την καθημερινότητα και των πολιτών. Άλλωστε ήταν και μία προεκλογική δέσμευση μας, που ήταν στην εξής κατεύθυνση να στηρίξουμε και να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό βρούμε. Με τη βοήθεια λοιπόν όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της περιφερειακής αρχής, της δημοτικής αρχής και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια των βουλευτών του νομού μας, θα πρέπει να φέρουμε το δήμο της Ζαχάρως στο επίκεντρο των εξελίξεων και αυτό το πιστεύω βαθιά μέσα μου. Θέλω η Ζαχάρω να αποτελέσει την απαρχή της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης ολόκληρου του νομού. Εύχομαι λοιπόν τους πολίτες μας να το χαρούν και σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλές γιορτές».

Αναστάσιος Κάπος: «Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας για το δήμο μας και θεωρώ και για την ευρύτερη περιοχή»

Ο κ. Αναστάσιος Κάπος επικεφαλής της νέας αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε το Πολύκεντρο, ένα έργο μεγάλης σημασίας για το δήμο μας και θεωρώ και για την ευρύτερη περιοχή. Ένα έργο που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις, στην παροχή πολιτισμού. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτούς που το οραματίστηκαν και σε όσους σκληρά δούλεψαν για την αποπεράτωση αυτού».

*** Το παρών στα χθεσινά εγκαίνια του Πολύκεντρου Ζαχάρως έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι τόσο από την παρούσα, όσο και από τη νέα δημοτική αρχή, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πολύς κόσμος.

Όλη η επικαιρότητα