ΕΠΣ Ηλείας

Πόπη Σπυροπούλου (Πρόεδρος Ολυμπιακού Σαβαλίων): «Ο κόσμος θα πρέπει να επιστρέψει στα γήπεδα»

Ακούστε το άρθρο

«Μόνο έτσι θα μπορέσει το Ηλειακό Ποδόσφαιρο να ανακάμψει, ξεκινώντας από τον Πανηλειακό»!

Στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο που ανδροκρατείται, πολύ σπάνια βλέπεις μια γυναίκα να «ηγείται» κάποιας ομάδας, ιδίως δε στην Α1 κατηγορία, όπως  η κα Πόπη Σπυροπούλου, καθώς  μετά από οχτώ χρόνια ενεργός παράγοντας στους Λέοντες Αμαλιάδας, εδώ και δυο χρόνια «ηγείται»  διοικητικά της ομάδας του χωριού της, του Ολυμπιακού Σαβαλίων!

Ποια  είναι η κα Πόπη Σπυροπούλου

Η πρόεδρος του Ολυμπιακού Σαβαλίων Πόπη Σπυροπούλου, είναι λογίστρια στο επάγγελμα, με δικό της λογιστικό γραφείο εδώ και έντεκα χρόνια στην Αμαλιάδα. Η Πόπη όμως, δεν είναι απλά μια γυναίκα που ομορφαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Κατέχει το άθλημα και μάλιστα έχει παίξει ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί στη γυναικεία ομάδα του Αιόλου Πύργου, από το 2004 έως το 2006, με προπονητή τότε τον Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, που η ομάδα είχε φτάσει ακόμα και στην Α΄ Εθνική.

Την συναντήσαμε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο ματς κυπέλλου της ομάδας της με τον Πανηλειακό, και μας έκανε τρομερή εντύπωση, το πάθος που ζούσε τον αγώνα, έτοιμη να μπει στο γήπεδο!

Σήμερα λοιπόν η κα Πόπη Σπυροπούλου, μιλά με  τη δική της ξεχωριστή οπτική,  για όλους και όλα!

Πότε και πώς αποφάσισες να εισχωρήσεις στο ποδόσφαιρο;

«Τα τελευταία οκτώ – εννιά  χρόνια περίπου,  είμαι διοικητικό στέλεχος σε ομάδες της  Ηλείας. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο από την παιδική κιόλας ηλικία, και ιδίως από τότε που έπαιζα στις αλάνες με τα αγόρια,  με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση, αφού είναι ο μόνος πλέον τρόπος να βρίσκομαι δίπλα στο αγαπημένο μου άθλημα. Και λέω “ο μόνος πλέον”, γιατί έχω περάσει και μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους στο παρελθόν! ».

-Τι θα ήθελες να πετύχεις μέσω της ενασχόλησής σου με αυτό;

«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι πάθος, λατρεία, αγάπη, τρόπος έκφρασης, αγαπημένες αναμνήσεις. Δέθηκα με αυτό από πολύ μικρό παιδί όταν στις γειτονιές  του χωριού μου ήταν το βασικό μας  παιχνίδι και στην οθόνη της τηλεόρασης  η μόνη ευχαρίστηση, για μένα τουλάχιστον που το λάτρεψα σαν άθλημα και κατά κοινή ομολογία είχα κλίση σε αυτό. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής μου».

 

 Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων πώς προέκυψε;

«Αμέσως μετά  την αποχώρησή μου από το Δ.Σ.  των Λεόντων Αμαλιάδας δέχτηκα την πρόταση της ομάδας του χωριού του πατέρα μου, του Ολυμπιακού Σαβαλίων. Στην αρχή στάθηκα διακριτικά δίπλα τους για ένα χρόνο, ώσπου ο Ολυμπιακός επανέλαβε την πρότασή του και φυσικά τη δέχτηκα, πριν δυο χρόνια να αναλάβω πρόεδρος . Θεωρώ ότι η πορεία και ο αγώνας της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Α1, έχουν κάνει τα Σαβάλια μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική  δύναμη. Έτσι ακριβώς θέλω τον Ολυμπιακό, μια ομάδα με κύρος που θα στέκεται στην Α1 κατηγορία και θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Όμως φέτος η  πορεία του δεν είναι η αναμενόμενη;

«Βεβαίως  και δεν είναι, σε αντίθεση με τα προγνωστικά, που μας είχαν ευκολα στην τετράδα των πλει – οφ! Όμως κάποια πράγματα, παρότι το καλοκαίρι ενισχυθήκαμε, δεν μας βγήκαν! Δεν ξεκινήσαμε καλά, καθώς μας έλειπε το «δέσιμο» ως ομάδα, εξ αιτίας των πολλών απουσιών, και κάποιων τραυματισμών. Π.χ. ο μας έλλειπε ο βασικός μας γκολκίπερ Κόλλιας, τον αντικαταστήσαμε με τον Ζωμένο ο οποίος δεν μας βγήκε, μας ελειψε ο Θαν. Αντωνόπουλος, και ήρθε ως αποκορύφωμα, και ο τραυματισμός του Μπράβου! Θέλω να πιστεύω πως στο β΄ γύρο και με την επιστροφή όλων, η ομάδα θα ανακάμψει και θα διεκδικήσει την είσοδο της στα πλει – οφ ανόδου. Και φυσικά χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο των Σαβαλίων και της ευρύτερης περιοχής !».   !

 

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η πρώτη τετράδα της Α1 και ποιος το φαβορί για τον τίτλο;

«Ήδη στον Α΄ γύρο  έχει ξεχωρίσει μια τετράδα. Από εδώ και στο εξής θα παίξει ρόλο η σταθερότητα, η αγωνιστική διάρκεια, η ψυχολογία, οι μεταγραφικές ενισχύσεις του Γενάρη και τελικά η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη αυτή θα είναι και το φαβορί. Αυτή την ώρα τουλάχιστον, ο Αίας Γαστούνης, έχει αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες να   κατακτήσει τον τίτλο! Όμως για την τετράδα των πλει – οφ, θα γίνει «μάχη», και θεωρώ πως, η Δόξα Ν. Μαν., ο Αστέρας Αμ.(ιδίως αν ενισχυθεί), ο Ξενοφών Κρεστένων, η Νίκη Τραγανού, ο Αλφειός Επιταλίου και φυσικά η ομάδα μου τα Σαβάλια, θα παλέψουν έως το φινάλε, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό φέτος, πρωτάθλημα»!

Δυο λόγια για τις Ηλειακές ομάδες της Γ΄ εθνικής, με το τέλος του α΄ γύρου;

«Θα ξεκινήσω από την ομάδα τον Πανηλειακού που είδα την Κυριακή! Θα σας έλεγα πως είναι μια δουλεμένη ομάδα, με υποδομή, αλλά χωρίς στήριξη από τον κόσμο του Πύργου και της περιοχής, όπως έμαθα! Θα  είναι πολύ μεγάλο κρίμα, αυτή η ομάδα με το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία, και την «βαριά» φανέλα που έχει, να υποβιβαστεί! Καθώς  η βαθμολογική έως τώρα συγκομιδή της, κάνει πολύ δύσκολο το μέλλον της! Χρειάζεται παίκτες περιωπής, και βοήθεια από τον κόσμο, για να μπορέσει να σωθεί!  Όσο για τον ΠΑΟΒ! Θα σας έλεγα λοιπόν, πως με βάση  το ρόστερ που έχει, καθώς και το επίπεδο του ομίλου που αγωνίζεται φέτος, η πορεία της ομάδας, δεν είναι στον  α΄ γύρο,  αυτή που θα έπρεπε! Θα πρέπει λοιπόν οι αρμόδιοι του ΠΑΟΒ, να καθίσουν κάτω και να δουν τι έφταιξε, να βρουν τις λύσεις που απαιτούνται, και με τις κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις, και την ανάλογη σοβαρότητα, να τα καταφέρουν!  Τέλος αναφορικά με τη Ζαχάρω, η προσπάθεια και μόνο που κάνει , στεκόμενη αξιοπρεπώς σε όλα τα ματς , μετράει! Νομίζω ότι έτσι θα συνεχίσει έως το τέλος! Εύχομαι στο τέλος να μείνουν και οι τρείς ομάδες,  για το καλό του Ηλειακού Ποδοσφαίρου»!

Κλείνοντας με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θα ήθελα με την ευκαιρία των ημερών να ευχηθώ Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία και δύναμη σε όλο τον  κόσμο. Στο δε ποδοσφαιρικό κόσμο της Ηλείας, όχι βία στα γήπεδα, όχι στο ρατσισμό, ναι στον υγιή αθλητισμό, ναι στο δίκαιο πρωταθλητισμό».

Όλη η επικαιρότητα