Ελλάδα

Πορεία στο Περιστέρι για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη

peristeris3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Περιστέρι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου, απέναντι από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο άτυχος Θανάσης, πέφτοντας από τρόλεϊ που βρισκόταν εν κινήσει, καθώς δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο, και επέστρεψε στην ίδια περιοχή, λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν: «Δύο μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει μία θέση για κάθε ρατσιστή», «Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» και «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».

Κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση απηύθυναν η Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, μαθητές, δημοτικές κινήσεις, η τοπική ΕΛΜΕ και σωματεία εργαζομένων, με κύριο αίτημα να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση.

Στην περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος νεαρός, σχεδόν καθημερινά πολίτες κάθε ηλικίας αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη του.

Όλη η επικαιρότητα