Ηλεία

Πορεία διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – «Μας ξέχασαν..!»

Ακούστε το άρθρο

Την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής ιδιοκτητών λεωφορείων στη συνάντησή τους με τον κ. Κοροβέση..

Πορεία διαμαρτυρίας με τα οχήματά τους πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην περιοχή της Πάτρας ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων από την Αχαΐα και την Ηλεία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και πόσο μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, επαγγελματίες οδηγοί, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και επιχειρηματίες τουριστικών γραφείων ξεκίνησαν από το Σταθμό Υποδοχής στο παλαιό λιμάνι και κινήθηκαν σε κομβόι μέχρι και το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Όπως εξηγούν οι ίδιοι, τα έσοδά τους έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα λογω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το βοήθημα των 800 € να μην επαρκεί για την κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Βασικό τους αίτημα είναι η αποζημίωσή τους από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ειδικότερα, επαγγελματίες οδηγοί, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και επιχειρηματίες τουριστικών γραφείων ξεκίνησαν από το Σταθμό Υποδοχής στο παλαιό λιμάνι και κινήθηκαν σε κομβόι μέχρι και το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Όπως εξηγούν οι ίδιοι, τα έσοδά τους έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα λογω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το βοήθημα των 800 € να μην επαρκεί για την κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Βασικό τους αίτημα είναι η αποζημίωσή τους από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στην πορεία συμμετείχαν και ιδιοκτήτες λεωφορείων από την Ηλεία, οι οποίοι όντας μη ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης θέλησαν να συσπειρωθούν με τους συναδέλφους τους από την Αχαΐα και να κάνουν φανερή τη δυσαρέσκειά τους από όλη αυτή την κατάσταση. Όπως τόνισαν, ο τουρισμός που αποτελούσε τη βαριά βιομηχανία της χώρας πλέον έχει εξελιχθεί σε βαριά ασθενή και άμεσα πρέπει να γίνει κάτι προκειμένου να μην οδηγηθούν σε αφανισμό.

Επιτροπή των ιδιοκτητών λεωφορείων βρέθηκαν και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση, στον οποίο κατέθεσαν ψήφισμα που αναφέρει όλα τα ζητούμενά τους, ενώ του εξήγησαν συνοπτικά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται καθώς και την ανάγκη στήριξης από την κυβέρνηση και όλους τους φορείς. Από την πλευρά του, ο κ. Κοροβέσης τόνισε πως γνωρίζει πόσο πολύ έχει επηρεαστεί ο κλάδος του τουρισμού γενικότερα από τον κορωνοϊό, ενώ έδωσε τον λόγο του πως τα αιτήματά τους θα προωθηθούν από την περιφέρεια στην κυβέρνηση.

Όλη η επικαιρότητα