Ελλάδα

Το πόρισμα του Ιατροδικαστή για το θάνατο της Βρετανίδας τουρίστριας

«Ακόμη πόρισμα δεν έχει βγει γιατί είναι σε εξέλιξη η λήψη υπολειμμάτων, τριχών που έχουν βρεθεί. Θα γίνουν εξετάσεις βιολογικού υλικού, DNA, των υλικών που βρέθηκαν» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης σημειώνοντας για τον διαμελισμό της 63χρονης Σίλια Χολινγκγουόρθ, της Βρετανίδας ακτιβίστριας. «Πιθανόν, έτσι όπως το είδαμε, τα κατάγματα των οστών δεν ήταν από πτώση, αλλά από δόντια, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο λύκος. Γι’ αυτό πιθανόν είναι λύκοι. Και οι τρίχες που βρήκαμε στα οστά και στα ρούχα της Βρετανίδας μοιάζουν. Με γυμνό μάτι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, θα περιμένουμε τις εξετάσεις αργότερα.» σημείωσε.

«Πολύ σπάνια περίπτωση. Τόση αγριότητα δεν έχω ξαναδεί, να μην μένει τίποτα!»

Όπως σημειώνει ο κύριος Κιφνίδης, «Με το πρώτο μάτι διαπιστώνουμε επίθεση λύκων. Θα γίνουν εξετάσεις και των οστών όπου φαίνονται αποτυπώματα. Χθες κάναμε μελέτη με έναν κτηνίατρο και με έναν άλλον καθηγητή, Ιατροδικαστή, του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρούπολης. Αυτό που είδαμε ήταν αυτό που σας είπα». Σχολιάζοντας το περιστατικό ο κύριος Κιφνίδης κάνει λόγο για «Πολύ σπάνια περίπτωση. Τόση αγριότητα δεν έχω ξαναδεί, να μην μένει τίποτα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον κτηνίατρο σημειώνει ότι εκείνος τους είπε ότι «ο σκύλος μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να δαγκώσει, να σκοτώσει τον άνθρωπο δαγκώνοντας τον, αλλά σταματάει, δεν τρώει τον άνθρωπο». «Αν είναι αγέλη σκύλων;» ρωτήσαμε τον κ. Κιφνίδη, «Δεν έχει σημασία, δεν τρώνε τον άνθρωπο. Μπορεί αν κάποιος τον σκοτώσει και τον αρχίσουν λύκοι, μπορεί στο τέλος κάτι να πάρει και ο σκύλος ολοκληρώνοντας την δουλειά, αλλά όχι αρχίζοντας». «Δεν τρώνε ανθρώπινο κρέας τα σκυλιά λέτε;» επιμείναμε «Έτσι μας είπε ο κτηνίατρος» απάντησε ο Ιατροδικαστής της Θράκης και στο σχόλιο μας «Μα εδώ άνθρωποι έχουν προβεί σε ανθρωποφαγία» απάντησε «Δεν ξέρω».

Σε δύο μήνες ολοκληρωμένη εικόνα

Όσον αφορά στο «αν ήταν ή όχι ακαριαίος ο θάνατος της άτυχης καθηγήτριας ή αν υπέφερε για πολύ ώρα» σημείωσε «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο θάνατος της επήλθε γρήγορα. Δεν υπάρχουν κάποιες κακώσεις στα υπολείμματα των ζώων για να το πούμε αυτό. Σε κανένα δίμηνο το πολύ, μπορεί και λιγότερο θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλη η επικαιρότητα