Χωρίς κατηγορία

Port Festival: Τα «Μωρά στη Φωτιά» τη Δευτέρα στο αλσύλλιο Κατακόλου

port_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου το αλσύλλιο Κατακόλου γίνεται το επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής εναλλακτικής σκηνής με μια σειρά συναυλιών που γίνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Port Festival και οι οποίες θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρώνονται μετά τα μεσάνυχτα.

Το στίγμα της πρώτης ημέρας δίνουν αναμφισβήτητα οι Στέλιος Σαλβαδόρ – Μωρά στη Φωτιά, καθώς είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην περιοχή του Πύργου. Mε τη συναυλία των «Μωρά στη Φωτιά» θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της Δευτέρας, ενώ στη σκηνή του Port Festival θα έχουν προηγηθεί τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα Micky ‘n Mallory και Dizzy Dizign.

Στο μεταξύ το Port Festival θα είναι ανοιχτό από τις 7 το απόγευμα καθώς πριν από τις συναυλίες θα γίνονται διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με τον κινηματογράφο, το περιβάλλον, την οικολογία, τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως είναι γνωστό, οι διοργανωτές ζητούν από τους θεατές, αντί εισιτηρίου, να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού, σχολικά βιβλία Λυκείου και γραφική ύλη. Ειδικότερα τονίζουν ότι το Port Festival είναι μια εκδήλωση από τους πολίτες για τους πολίτες και η επιτυχία του δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιτυχία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του αλλά και από τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει για τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου: το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

 

Τα «Μωρά στη Φωτιά»

Τα «Μωρά στη Φωτιά» πρωτοεμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή το 1984 στη Βέροια με την επωνυμία «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας». Λίγο αργότερα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη ως «Λεγεώνα των Ξένων», για να δώσουν τον οριστικό τίτλο στο συγκρότημά τους το 1987 και ενώ είχαν ήδη αρχίσει τις πρώτες ηχογραφήσεις τους. Με την ενέργεια των πανκ συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’70, συνδυασμένη με μερικούς απόηχους από τα προοδευτικά ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60 και με ελληνικούς στίχους με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο, τα «Μωρά στη Φωτιά»  γίνονται σύντομα ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της χώρας με έντονα διακριτή τη δισκογραφική δουλειά τους και με εκατοντάδες συναυλίες και συμμετοχές σε όλα σχεδόν τα μουσικά φεστιβάλ της χώρας.

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Στέλιος Παπαϊωάννου-Σαλβαδόρ (στίχοι, μουσική, τραγούδι και μπάσο), Γιάννης Σαββίδης (κιθάρα), Φίλιππος Κωσταβέλης (πλήκτρα), Φώτης Τσακυρίδης (τύμπανα), και Χρήστος Εμεξεζίδης (τρομπέτα).

Την Τρίτη ο Λεωνίδας Μπαλάφας

Οι εκδηλώσεις του Port Festival συνεχίζονται αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου με τον Λεωνίδα Μπαλάφα να συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Της συναυλίας του Λεωνίδα Μπαλάφα θα προηγηθούν το τοπικά συγκροτήματα Villa Garage, Passepartout και Ελεύθερη Πτώση.

Θερμό χειροκρότημα για το «Παραμύθι χωρίς όνομα»  

Με το «Παραμύθι χωρίς όνομα», ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ξεκίνησαν το βράδυ του Σάββατου οι εκδηλώσεις του Port Festival.

Η παράσταση δόθηκε στο λιμενοβραχίονα Κατακόλου με τους θεατές να χειροκροτούν θερμά  τη θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Πύργου.

Η διασκευή έγινε από τη Μαρία Μπίρμπα και τη Μαρία Παπαδοπούλου, η σκηνοθεσία ήταν της Μαρίας Μπίρμπα και η μουσική η αυθεντική που έχει γράψει για το έργο  ο Μάνος Χατζιδάκις.

Στην παράσταση εμφανίστηκαν οι: Χριστόφορος Παναγόπουλος, Χρυσηίδα Ψάρρη, Αθανασία Γιαννικοπούλου, Βάσω Πουρνάρα, Τόνια Σταματελοπούλου, Νικολέτα Παζαρά, Χρήστος Τσουρούλας, Γωγώ Γιαμπαστή, Βάσια Κατσιγιάννη, Εύα Δαφνερού, Διονυσία Παπαχριστοπούλου, Διονυσία Ασημακοπούλου, Δώρα Μαντά, Σταυρίνα Αργυροπούλου, Βάσω Μπακαλοπούλου, Αποστόλης Γαβρηλιάδης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σπύρος Σπύρου, Αναστασία Σκαλτσά, Βασιλική Θεοδωροπούλου, Θανάσης Αρβανίτης Σπύρος Σπύρου, Νικολέτα Παζαρά, Νίκος Μάστορας, Νίκος Μποζίκης.

Όλη η επικαιρότητα