Ελλάδα

Πορτοσάλτε: «Μια ώρα διακοπή ρεύματος τη μέρα, για να πέσει το κόστος»

Ακούστε το άρθρο

Άραγε ο Άρης Πορτοσάλτε λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης ή απλά έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα παραλήρημα του γνωστού «δημοσιογράφου»;

«Εάν επιμεριζόμασταν από μια ώρα διακοπή ρεύματος δεν θα ήταν το ίδιο κόστος», είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Άρης Πορτοσάλτε, αφήνοντας σίγουρα ενεούς τους τηλεθεατές.

Μετά από τις βορειοκορεάτικες αντιλήψεις του Πορτοσάλτε, για αναγκαστικούς εμβολιασμούς πόρτα – πόρτα, για κόψιμο της σύνταξης των ανεμβολίαστων και άλλες τέτοιες μεγαλειώδεις προτάσεις, τώρα ήρθε η σειρά μιας «εισήγησης» για ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος, δηλαδή σαν να λέμε «δελτίο» κατανάλωσης ενέργειας.

Ο Πορτοσάλτε που θα άρμοζε να είναι εκφωνητής ειδήσεων στην Πιονγιάνγκ παρά «δημοσιογράφος» σε κανάλι της Αθήνας , πρότεινε να πάμε δηλαδή σε καθεστώς μιας κανονικής Σοβιετίας, με περικοπές στην κατανάλωση ρεύματος, με κουπόνι για βενζίνη και με δελτίο για τρόφιμα, για όσο οι ολιγάρχες θα συνεχίζουν να απομυζούν την Ελλάδα.

Οτιδήποτε μπορεί να σκαρφιστεί το… ανεξιχνίαστο μυαλό του Πορτοσάλτε, αρκεί να μην πειραχτούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Να μη φορολογηθούν τα υπερκέρδη, να μην χτυπηθούν τα μονοπώλια, να μην μπουν οριζόντια πλαφόν στις τιμές. Άλλωστε τα είχαν πει και στην κυβέρνηση όταν Κώστας Σκρέκας και Στέλιος Πέτσας έδιναν κανονική παράσταση στα κανάλια, λέγοντας πως τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα «είναι σα να μειώσαμε τον ΕΦΚ και σα βάλαμε πλαφόν».

Εάν μπούμε και σε μια λογική ελεγχόμενων διακοπών ρεύματος, καταλαβαίνει κανείς πως οδεύουμε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μπορεί να πρόκειται για άλλη μια εξυπνακίστικη αθλιότητα του εν λόγω δημοσιογράφου, άλλα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Πορτοσάλτε πολλές φορές έχει λειτουργήσει ως «λαγός» των κυβερνητικών σκέψεων, ώστε να σφυγμομετρηθούν οι αντιδράσεις.

Το θλιβερό είναι πως ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται ριζοσπαστικά μέτρα για την επάρκεια ενέργειας και την συγκράτηση των τιμών, στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα η νοοτροπία των περικοπών, της περεταίρω φτωχοποίησης, της ζωής σε «δόσεις». Όπως είχε πει και ο Πορτοσάλτε σε μια από τις εξάρσεις νεοφιλελεύθερου ρατσισμού, ο «άνθρωπος των 500 ευρώ» δεν θα… χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο και θα πάρει λεωφορείο.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε κι εδώ με την Πορτοσάλτεια «λογική», πως ο «άνθρωπος τον 500 ευρώ» δεν… χρειάζεται και συνεχώς το ρεύμα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει να το πληρώσει. Τόσο απλά τα πράγματα. Βέβαια αν εφαρμοζόταν αυτό το αίσχος που εισηγείται ο δημοσιογράφος, μια εποικοδομητική πρόταση θα ήταν να «έπεφτε» το ρεύμα για όσο θα μιλούσε ο Άρης Πορτοσάλτε στην τηλεόραση…

πηγή:sportime

Όλη η επικαιρότητα