Παιδί

Πώς μπορεί να δεθεί ο μπαμπάς με το αγέννητο μωρό του;

Ακούστε το άρθρο

Οι μαμάδες έχουν στενή επαφή με τα μωρά τους για εννέα μήνες και αν πρόκειται να γίνεται γονιός αλλά δεν είστε αυτός που μεταφέρει το μωρό, το να δεθείτε με το αγέννητο μωρό σας μπορεί να σας ακούγεται αδύνατο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχουν τρόποι να το πετύχετε.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για να δεθείτε με το μωρό σας πριν από τη γέννησή του και να εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι πρόκειται να γίνετε μπαμπάς.

*Συνοδεύστε τη σύντροφό σας στον γιατρό

Εάν δεν έχετε συνηθίσει την ιδέα ότι πρόκειται να γίνετε μπαμπάς, το να βλέπετε το μωρό σας σε έναν υπέρηχο μπορεί να σας βοηθήσει να το συνειδητοποιήσετε και είναι μια μοναδική εμπειρία που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε. Ίσως μάλιστα να μπορέσετε να δείτε το μικρό σας να κινείται ή ακόμη και να πιπιλάει τον αντίχειρά του.

*Μιλήστε στο μωρό σας

Μπορεί παλαιότερα να επικρατούσε η άποψη ότι η ζωή μέσα στην κοιλιά είναι άνευ σημασίας, πλέον όμως γνωρίζουμε ότι το έμβρυο μπορεί και αντιλαμβάνεται ήχους. Έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να πλησιάσετε πολύ την κοιλά της συντρόφου σας για να ακουστείτε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει καθίσει σε άνετη θέση. Εάν δεν βρίσκετε κάτι να πείτε, μπορείτε να του διαβάσετε κάτι. Ένα άρθρο εφημερίδας ή περιοδικού λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν θέλετε, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα αγαπημένο σας παιδικό βιβλίο, ένα παιδικό ποίημα ή ένα παιδικό τραγούδι; Έτσι θα προετοιμαστείτε και για τον ρόλο του μπαμπά.

*Παίξτε του μουσική

Αν είστε λάτρης των μουσικών οργάνων, μπορείτε να παίξετε μουσική στο μωρό σας, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια. Ίσως νιώθετε περίεργα στην αρχή, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το συνηθίσετε. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μωρά προτιμούν την ήρεμη, κλασική μουσική, οπότε γιατί να μη δοκιμάσετε λίγο Μότσαρτ;

*Διαβάστε σχετικά βιβλία

Όσα βιβλία για νέους γονείς κι αν διαβάσετε, όσες προσωπικές εμπειρίες φίλων σας κι αν ακούσετε, όσα άρθρα κι αν αναζητήσετε στο Διαδίκτυο, η πατρότητα είναι μία από εκείνες τις καταστάσεις που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ουσιαστικά αν δεν τη ζήσετε η ίδιος. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε το γεγονός ότι θα γίνετε μπαμπάς, να αντιληφθείτε τι συμβαίνει στο σώμα της συζύγου σας και στην ανάπτυξη του μωρού σας και να σας προετοιμάσουν για τον ερχομό του μωρού σας.

*Σκεφτείτε πώς θα είναι

Ένας άλλος τρόπος να δεθείτε με το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου σας είναι να σκεφτείτε πώς θα είναι όταν μεγαλώσει και τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε μαζί. Αγοράστε του ένα βιβλίο που σας άρεσε όταν ήσαστε εσείς παιδί ή ένα παιχνίδι με το οποίο θα θέλατε να παίζετε μαζί.

*Βοηθήστε στην προετοιμασία του βρεφικού δωματίου

Χωρίς να θέλουμε να σας αγχώσουμε, χρειάζεται προγραμματισμός και πολλή οργάνωση για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας και δεδομένου ότι η σύντροφός σας έχει ήδη αναλάβει να φέρει τη νέα ζωή στον κόσμο, καλό θα ήταν να αναλάβετε κι εσείς κάτι. Συζητήστε με τη σύντροφό σας πώς φαντάζεστε το βρεφικό δωμάτιο και αναλάβετε δράση ώστε να το κάνετε πραγματικότητα. Έτσι, θα δεθείτε με το αγέννητο μωρό σας και παράλληλα θα βοηθήσετε έμπρακτα τη σύντροφό σας.

via

Όλη η επικαιρότητα