Πολιτική

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Ευρωεκλογών

Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των Ευρωεκλογών δίνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,6%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,2%.

Εξάλλου, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσδιορίζει και εκείνο των εθνικών εκλογών, έναντι 28% που διαφωνούν. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 58% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ το 13% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, οι μισοί από τους ερωτηθέντες προτάσσουν τις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, με ένα 18% να ψηφίζει με κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης, ένα 11% με κριτήριο της θέσεις των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα 6% με κριτήριο τη στήριξη της κυβέρνησης.

Όλη η επικαιρότητα