Sexy

Πώς έχτισα αυτό το κορμί

pos_ehtisa_ayto_to_kormi.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Εχω πει “όχι” σε δουλειές με αρκετά χρήματα επειδή απλώς δεν τις γούσταρα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Στην τηλεόραση πρέπει να κάνεις πράγματα που θέλεις γιατί διαφορετικά θα φανεί στο γυαλί. Δεν μπορείς να κρυφτείς. Εχω πει “όχι” σε κάποια πρωινά, σε παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών και κάθε φορά που δεν μου άρεσε η σύνθεση της παρέας»
 
– Είσαι ηθοποιός, παρουσιαστής και τώρα επιχειρηματίας, καθώς δημιούργησες τον χώρο εκγύμνασης «ΟΑΚΑ Βox», που βασίζεται κυ­ρίως στο CrossFit. Πώς έγινε αυτό; Δεν μου αρέσει η λέξη «επιχειρηματίας» γιατί έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Πάντα είχα μια σχέση με τον αθλητισμό, καθώς έκανα για 12 χρόνια πρωταθλητισμό στον στίβο. Ποτέ δεν σταμάτησα να γυμνάζομαι και όταν έβγαινα έξω, ο κόσμος μού ζητούσε συμβουλές για τα κιλά και την ενδυνάμωση του σώματός του, τις οποίες μου άρεσε να μοιράζομαι μαζί του. Ολα ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν είχα πάει στην Αμερική για διακοπές και γνώρισα το CrossFit στο Μαϊάμι. Το ερωτεύτηκα, το έψαξα και πριν από λίγο καιρό αποφάσισα παρέα με τον πρώην πρωταθλητή ποδηλασίας Γιώργο Πεταλά και τον πρώην πυγμάχο Νίκο Χρυσάφη να δημιουργήσουμε το «OAKA Box».

– Τι είναι το CrossFit; Πρόκειται για έναν συνδυασμό πολλών αθλημάτων. Εχει ασκησιολόγιο από την άρση βαρών, τον στίβο, την ενόργανη, την κολύμβηση, την αερόβια γυμναστική και πολύ λειτουργικές ασκήσεις. Κάθε μέρα δουλεύεις όλες τις λειτουργικές ομάδες του σώματος και βλέπεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Το CrossFit είναι παντού στη ζωή μας. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνεις στη λαϊκή και κουβαλάς σακούλες, κι αυτό CrossFit είναι! Κάθε μάθημα είναι διαφορετικό, με αποτέλεσμα να μην το βαριέσαι, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα… μεγέθη.

– Τι αλλαγές βλέπουμε στο σώμα μας και σε πόσο χρονικό διάστημα; Με το CrossFit  αποκτάς καθαρά αθλητικό σώμα. Οι αλλαγές, τώρα, εξαρτώνται από την ένταση που δίνεις στην προπόνησή σου. Αν κάνεις CrossFit και τα δίνεις όλα, σε δυο με τρεις μήνες θα δεις αλλαγές στο σώμα σου. Αρχικά ενδυναμώνει τα πόδια και τον κορμό. Επίσης, σε μαθαίνει να χρησιμοποιείς το σώμα σου ώστε να ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια, ενώ παράλληλα βελτιώνεις τις αντοχές σου και αποκτάς ευλυγισία. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα που στην Αμερική αποκαλούν «Woodstock of fitness».

– Ποιοι σταρ του Χόλιγουντ κάνουν αυτή γυμναστική; Πρόκειται για μια παγκόσμια τάση στη γυμναστική. Οσον αφορά στους επώνυμους, CrossFit κάνουν, μεταξύ άλλων, ο Μπραντ Πιτ, ο Ματ Ντέιμον, η Κάμερον Ντίαζ, η Τζέσικα Μπιλ, ο Τζέισον Στέιθαμ, η Τσάνινγκ Τέιτουμ και πολλοί άλλοι.

– Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς έγινες γυμναστής και κατά πόσο έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις. Πριν από δέκα χρόνια αποφοίτησα από τα ΙΕΚ ως προπονητής στίβου. Στην Αμερική έκανα σεμινάρια CrossFit με τους  καλύτερους προπονητές του Reebok CrossFit  Maiami Beach, ενώ  έχω λάβει μέρος και σε αγώνες. Ωστόσο, πέρα από τα πτυχία, πιστεύω ότι σε κάτι που αποφασίζεις να κάνεις παίζει ρόλο και η πείρα. Εχω κάνει 12 χρόνια πρωταθλητισμό στα 400 μέτρα κι έχω αναδειχθεί πολλές φορές πανελληνιονίκης. Οπότε, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αμφισβήτησης των ικανοτήτων μου.

– Γιατί επέλεξες να φτιάξεις τον χώρο εκγύμνασης στο Ολυμπιακό Στάδιο; Το Ολυμπιακό Στάδιο παίζει κομβικό ρόλο στη ζωή μου. Γυμνάζομαι εκεί από μικρός, έχει πολύ καλή ενέργεια και βρήκαμε τον κατάλληλο χώρο ώστε ο πελάτης να μη θέλει να φύγει. Βρισκόμαστε στο κλειστό κολυμβητήριο, στο δεύτερο διάζωμα (σ.σ.: όροφος), με θέα τη Φιλοθέη και την πισίνα του Ολυμπιακού Σταδίου. Προτείνω στον κόσμο να φορέσει μια φόρμα και να έρθει στον χώρο μας για μια δοκιμαστική προπόνηση.

– Εχετε και επώνυμους πελάτες; Εχουμε ξεκινήσει εδώ και μία βδομάδα και τώρα έχουν αρχίσει να έρχονται. Θα μπορούσα, ωστόσο, να αναφέρω τη Νάντια Μπουλέ και να σημειώσω ότι είναι πολύ καλή μαθήτρια. Τους τσακίζει όλους στο πρόγραμμα!

– Η κρίση σε οδήγησε να ανοίξεις τον συγκεκριμένο χώρο εκγύμνασης; Οχι τόσο η κρίση όσο το ότι ήθελα να κάνω κάτι για να περνάω δημιουργικά την ημέρα μου. Είχα πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου, καθώς τα γυρίσματα διαρκούν λίγους μήνες. Μέχρι τώρα έκανα διαρκώς ταξίδια…

– Τόσα πολλά χρήματα έβγαλες από την τηλεόραση; Δεν έβγαλα τόσα πολλά, αλλά έβγαλα τόσα ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής. Δυστυχώς, δεν έζησα τις καλές εποχές της τηλεόρασης και είχα πάντα μέτρο στη ζωή μου. Ουδέποτε έμπλεξα με πιστωτικές κάρτες και δάνεια. Ποτέ δεν ήμουν υλιστής και πάντα ήθελα να έχω τα βασικά πράγματα. Τα χρήματα είναι για να κινούμαι. Μάλιστα, έχω πει «όχι» σε δουλειές με αρκετά χρήματα επειδή απλώς δεν τις γούσταρα.

– Μετάνιωσες γι’ αυτό; Οχι, γιατί αν το έκανα εκείνη την περίοδο θα χαλιόμουν. Εκανα επιλογές. Στην τηλεόραση πρέπει να κάνεις πράγματα που θέλεις γιατί, αν δεν τα γουστάρεις, θα φανεί στο γυαλί. Δεν μπορείς να κρυφτείς. Εχω πει «όχι» σε κάποια πρωινά, σε παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών και κάθε φορά που δεν μου άρεσε η σύνθεση της παρέας.

– Παρουσίαση και υποκριτική έχουν σήμερα δεύτερο ρόλο στη ζωή σου; Δεν έχει περάσει κάτι σε δεύτερο ρόλο, απλώς αυτή την περίοδο δεν γίνονται τηλεοπτικές παραγωγές. Ετσι, έριξα το βάρος μου στη γυμναστική.

– Σου λείπει η τηλεόραση; Οχι, και δεν πιστεύω ότι της λείπω κι εγώ. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Αν προκύψει μια καλή παραγωγή, θα το κάνω μετά χαράς. Δεν έχω την κάψα να βλέπω τον εαυτό μου στο γυαλί. Οταν με βλέπω, δε, σε επαναλήψεις σίριαλ (σ.σ.: «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Η ώρα η καλή») αλλάζω κανάλι (γέλια).

– Η προσωπική σου ζωή σε τι φάση βρίσκεται; Η προσωπική μου ζωή είναι σε δεύτερο ρόλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη κοπέλα και να τη φέρει σε πρώτο.
 
– Τι αναζητάς σε μια γυναίκα; Να με καταλαβαίνει, να αγαπάει τον εαυτό της, να είμαστε φιλαράκια και να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.

– Εχεις ζήσει τον μεγάλο έρωτα; Ναι, αλλά ελπίζω ότι θα έρθει κι άλλος.

– Εχεις κλάψει για γυναίκα; Οχι, και θεωρώ ότι είναι από τα αρνητικά μου. Γενικά, δεν κλαίω και φοβάμαι ότι όλο αυτό συσσωρεύεται μέσα μου και κάπου ξεσπάει.

– Θέλεις να κάνεις οικογένεια; Θέλω αλλά μόνο όταν θα βρίσκομαι στην κατάλληλη φάση. Το βασικό όταν κάνεις παιδί είναι να μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον, υπεύθυνα και σωστά. Θα ήθελα επίσης να είμαι λίγο άνετος οικονομικά για να μην του λείψει τίποτα.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα