Ελλάδα

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες – Διαδραστικός χάρτης με τα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας σε όλη τη χώρα

sfwrsfpnus56d427c46dacc.jpg

Η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από κοινού με τους φορείς παραγωγής και εμπορίου της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τον συντονισμό των δράσεων και των προσφορών των επιχειρήσεων που αφορούν την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από κοινού με τους φορείς παραγωγής και εμπορίου της χώρας:

– Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

– Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος

– Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

– Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

– Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων

– Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για το συντονισμό των δράσεων και των προσφορών των επιχειρήσεων που αφορούν την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, λειτουργεί στη ΓΓΕΠΚ σημείο συντονισμού. Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διαμορφώνονται, αυτήν τη στιγμή, είναι:

Τρόφιμα: Κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό

Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43

Είδη ατομικής υγιεινής: Μωρομάντιλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν

Εξοπλισμός: Βραστήρες επαγγελματικούς, ποτήρια πλαστικά θερμικά, πιρουνάκια και πιάτα πλαστικά

Νερό σε συσκευασία των 500ml

Πετσέτες προσώπου

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη, μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον αντίστοιχο φορέα είτε με τη Γενική Γραμματεία, στα τηλέφωνα: 210-3822077, 3893492, 3821054 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: gen-sec@gge.gr.

Δείτε το διαδραστικό χάρτη – 

Όλη η επικαιρότητα