Life

Πώς να αποφύγετε τα μικρόβια στις δημόσιες τουαλέτες; Τρόποι για ασφαλέστερη χρήση

Ακούστε το άρθρο

Όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι μας, είναι φυσιολογικό να θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα. Ειδικότερα, στις βραδινές εξόδους με την κατανάλωση ποτών, οι «ανάγκες» γίνονται επιτατικές.

Οι δημόσιες τουαλέτες όμως, καθημερινά χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο. Είναι λογικό να υπάρχουν μικρόβια, καθώς είναι κοινόχρηστες και τις “επισκέπτονται” πολλοί.
Υπάρχουν τρόποι για να είναι περισσότερο ασφαλής η χρήση τουαλέτας.

Βρείτε την πιο καθαρή τουαλέτα
Η πολυκοσμία είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των δημόσιων τουαλετών.
Οι τουαλέτες που βρίσκονται στο βάθος, οι τελευταίες, είναι σχετικά πιο ήσυχες συγκριτικά με τι άλλες. Για αυτό επιλέγονται πιο συχνά από τους χρήστες, έχοντας και περισσότερα μικρόβια, γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί πιο πολύ από ότι πρώτες.
Επομένως, προτιμήστε τις πρώτες στη σειρά με τα λιγότερα μικρόβια.

Χρησιμοποιήστε κάλυμμα λεκάνης ή χαρτί τουαλέτας
Παρ’ όλο που τα καλύμματα λεκάνης είναι αρκετά λεπτά, προστατεύουν από τα μικρόβια και τα βακτήρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ένα για να νιώσετε πιο ασφαλείς.
Σε περίπτωση που δεν έχετε κάλυμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί υγείας, που είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Ελέγχετε αν υπάρχει χαρτί υγείας
Πάντα να ελέγχετε αν υπάρχει διαθέσιμο χαρτί υγείας στην τουαλέτα. Συμβαίνει πολλές φορές να το αντιλαμβάνεται κάποιος μετά τη χρήση. Καλύτερα να μη σας τύχει.

Μην τραβάτε το καζανάκι με γυμνά χέρια
Αποφύγετε να τραβάτε το καζανάκι με γυμνά χέρια. Είναι ένα σημείο που μαζεύει πάρα πολλά μικρόβια από τα σταγονίδια που εκτινάσσονται από το καζανάκι, αλλά και από τα χέρια.
Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί για να μην έρθετε σε άμεση επαφή.

Πλύνετε σωστά τα χέρια σας
Είτε βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, είτε στο σπίτι σας, το πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση τουαλέτας, είναι βασικός κανόνας υγιεινής. Χρησιμοποιείστε άφθονο σαπούνι και νερό για το πλύσιμο.
Επίσης, είναι προτιμότερο να σκουπίσετε τα χέρια σας με χαρτί από το να χρησιμοποιήστε τα μηχανήματα αέρα, καθώς οι σταγόνες διαχέονται.

Προσοχή στο πάτωμα
Στο πάτωμα της τουαλέτας βρίσκονται πάρα πολλά μικρόβια. Για αυτό, προσέξτε τα μπατζάκια του παντελονιού σας να μην ακουμπούν το πάτωμα.

Μόλις τελειώσετε, απομακρυνθείτε
Πριν τραβήξετε το καζανάκι, κλείστε αμέσως το καπάκι της λεκάνης, προκειμένου να μην μεταφερθούν σταγονίδια και μαζί τους μικρόβια μέσα από τη λεκάνη.
Σε περίπτωση που η λεκάνη δε διαθέτει καπάκι, κρατήστε απόσταση όταν το πατήσετε και απομακρυνθείτε γρήγορα από την τουαλέτα.

Μιλήστε ελεύθερα στους υπεύθυνους
Μην ντραπείτε να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας, αν οι τουαλέτες είναι σε κακή κατάσταση. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο, ακόμη και να αφήσετε σημείωμα στο κουτί παραπόνων, αν διαθέτει το κατάστημα.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα