Life

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από κραιπάλη

Ακούστε το άρθρο

Το hangover είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει—έστω και μία φορά στην ζωή μας. Και όσο μεγαλώνουμε, δυστυχώς, γίνεται χειρότερο. Ο κόσμος γυρίζει, όλα είναι χάλια και δεν θες να σηκωθείς από το κρεβάτι. Κάνε ένα κουράγιο και σήκω, επειδή έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα.

Και μετά μπορείς να ξανακοιμηθείς, επειδή το έχεις ανάγκη. Ελπίζουμε να μην βγήκες να τα πιείς Τετάρτη βράδυ. Αν ξυπνήσεις με hangover μεσοβδόμαδα, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Φάε ένα καλό πρωινό

Ξύπνησες με hangover, λοιπόν, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φας ένα καλό, υγιεινό πρωινό, για να εξισορροπήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το πεσμένο σάκχαρο μπορεί να ευθύνεται για ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως η ναυτία και η αδυναμία. Επιπλέον, με ένα καλό πρωινό την επόμενη ημέρα, θα αναπληρώσεις σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που έχασες το προηγούμενο βράδυ, είτε λόγω τουαλέτας, είτε λόγω εμετού.

Ενυδατώσου

Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση, άρα μας αφυδατώνει. Η αφυδάτωση δεν θα προκαλέσει το hangover από μόνη της, αλλά επιδεινώνει τα συμπτώματά του σε μεγάλο βαθμό. Πιες πολύ νερό μόλις ξυπνήσεις. Και για τις επόμενες φορές, να θυμάσαι ότι μια καλή ιδέα για να αποφύγεις αυτή την κόλαση είναι (εκτός του να μην το παρακάνεις) να πίνεις ένα ολόκληρο ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά σου.

Κοιμήσου καλά

Το αλκοόλ μπορεί να μας ρίχνει για ύπνο πιο εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κοιμόμαστε και καλά. Αν ήπιες παραπάνω (και σε παίρνει), κάτσε λίγο παραπάνω στο κρεβάτι για να αναπληρώσεις τις δυνάμεις σου, και προφανώς φρόντισε το επόμενο βράδυ σου να είναι ήρεμο και… εσώκλειστο. Πιτζάμες από τις εννιά.

Τι να ΜΗΝ κάνεις

*Εάν πεινάς την επομένη ημέρα, κατανάλωσε στέρεες τροφές, μαύρο ψωμί ή φρυγανιές σικάλεως, κρακεράκια, άπαχο κρέας, λίγο τυρί ή μια ελαφριά σαλάτα. Σίγουρα απαγορευτικό είναι οτιδήποτε λιπαρό—όσο κι αν το ζητάει ο οργανισμός σου.
*Μια ασπιρίνη είναι ό,τι χρειάζεσαι, αν έχεις πονοκέφαλο. Μην πάρεις πιο βαριά παυσίπονα, επειδή μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση.
*Είναι καλή ιδέα να κάνεις έναν χαλαρό περίπατο, μιας και το οξυγόνο θα σου κάνει πολύ καλό. Απόφυγε όμως την έντονη γυμναστική μέχρι να νιώσεις ότι έχεις ανακτήσει τις δυνάμεις σου—άσε που αν γυμνάζεσαι με hangover, αυξάνεται και η πιθανότητα τραυματισμού.

via 

Όλη η επικαιρότητα