Γυναίκα

Πώς να χάσεις 300 θερμίδες την ημέρα χωρίς να κάνεις δίαιτα

diaita.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δε θέλει στερήσεις αλλά λίγη μόνο προσοχή!

Αντί να παλεύεις με εξοντωτικές δίαιτες που σου στερούν τις γευστικές χαρές της ζωής, ακολούθησε τα παρακάτω 10 tips για να ξεφορτωθείς περίπου 300 θερμίδες την ημέρα χωρίς καμία απολύτως στέρηση, αλλά αλλάζοντας μόνο κάποιες από τις συνήθειές σου.

1.    Αντικατέστησε τις 2 κανονικές μπύρες (περίπου 300 θερμίδες συνολικά) με 2 μπύρες light (περίπου 200 θερμίδες συνολικά).
2.    Στη σαλάτα προτίμησε να βάλεις ένα ντρέσινγκ μπαλσάμικου ή χούμους με λεμόνι (70 θερμίδες) και προσπάθησε να αποφύγεις το λάδι (2 κουταλιές της σούπας προσδίδουν 240 θερμίδες).
3.    Στα σάντουιτς αντικατάστησε τη μία κουταλιά μαγιονέζας (100 θερμίδες), με μια κουταλιά μουστάρδας (15 θερμίδες).
4.    Φτιάξε ομελέτα με έναν κρόκο και δύο ασπράδια (104 θερμίδες). Είναι καλύτερο απ’ το να χρησιμοποιήσεις τρία ολόκληρα αβγά (210 θερμίδες).
5.    Όταν παραγγέλνεις πίτσα ζήτα να σου αφαιρέσουν το πεπερόνι και αντ’ αυτού πρόσθεσε διάφορα λαχανικά. Αν αποφύγεις τα τυριά και τις σάλτσες γλιτώνεις περίπου 200 – 300 θερμίδες.
6.    Πιες δύο ποτήρια κρασί αντί για τρία. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις περίπου 120 θερμίδες.
7.    Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τον πρωινό μέτριο latte σου (235 θερμίδες) με έναν μικρό cappuccino (120 θερμίδες).
8.    Όταν τρως μπέργκερ αντί για τυρί τσένταρ (120 θερμίδες η κάθε φέτα) προτίμησε ψητά κρεμμύδια ή μανιτάρια (20 θερμίδες το καθένα).
9.    Προτίμα σαν σνακ (είτε πρωινό είτε απογευματινό) ένα μήλο (150 θερμίδες) από ένα κομμάτι κέικ ή μάφιν ή κρουασάν.
10.    Μοιράσου το κομμάτι του κέικ (αν επιμένεις τόσο να το φας) ή του κολατσιού σου στο γραφείο με κάποιο φίλο ή συνάδελφο. Και θερμίδες θα γλιτώσεις και όλοι θα μιλούν για τη γενναιοδωρία σου.

Όλη η επικαιρότητα