Σπίτι & Διακόσμηση

Πώς να κάνετε μια μετακόμιση με ασφάλεια και χωρίς άγχος

7 κορυφαίες οργανωτικές συμβουλές για μετακόμιση!

Η μετακόμιση δεν χρειάζεται να είναι αγχωτική. Μπορεί να είναι ομαλή και γρήγορη εμπειρία. Απλά πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας το δώρο της εστίασης, του προσχεδιασμού και της οργάνωσης. 

Εάν δεν είστε οργανωμένο άτομο, αυτή η ιδέα από μόνη της πιθανότατα ακούγεται αγχωτική! Μην φοβάστε, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να οργανωθείτε κατά τη μετακόμισή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα κουραστικά μέρη με ελάχιστη απογοήτευση.

Ακολουθήστε τις 7 κορυφαίες οργανωτικές συμβουλές μας για μετακόμιση

Δημιουργήστε λίστες

Το πρώτο βήμα για να οργανωθείτε είναι να κατανοήσετε όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε. Μπορεί να μην φαίνεται τόσο πολύ όταν κατεβάζετε μια λίστα ελέγχου, αλλά εμπιστευτείτε μας, μόλις αρχίσετε να γράφετε τα πράγματα, θα δείτε ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να παρακολουθείτε. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, είναι πιθανό να ξεχάσετε κάποια πράγματα που και που.

Η τήρηση μιας λίστας θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει και πόσο μακριά έχετε να πάτε. Ορίστε ορισμένες ημερομηνίες λήξης και βάλτε προτεραιότητες με βάση το πότε και πώς μπορείτε να ολοκληρώσετε τα πράγματα.  Κρατήστε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από τη μετακόμιση και μια άλλη για την ημέρα της μετακόμισης.

Αντί να τα γράφετε σε ένα πρόχειρο ή σε μπλοκάκι όταν έρθει η ώρα, παρακολουθήστε τις λίστες σας στο τηλέφωνό σας. Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου και δώστε στον εαυτό σας την πολύ ικανοποιητική αίσθηση του να επιλέγετε εσείς τι θα κάνετε καθώς προχωράτε.

Προγραμματίστε τα πάντα εγκαίρως

Είτε μετακομίζετε ένα τετράγωνο πιο κάτω είτε σε άλλη περιοχή, η έγκαιρη πρόσληψη επαγγελματιών είναι το κλειδί. Όχι μόνο θα μπορείτε να το θεωρήσετε ολοκληρωμένο αλλά θα είναι πιο πιθανό να είστε εντός του πλάνου. Οι επαγγελματίες μπορεί να έχουν μεγάλη ζήτηση σε ορισμένα σημεία του έτους, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα. Ψάξτε για μετακομίσεις Αθήνα και πάρτε προσφορές.

Εάν τα προγραμματίσετε νωρίς, είναι πιο πιθανό να μετακομίσετε όταν είναι καλύτερο για εσάς. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν το φορτηγό, τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζεστε. Ξεκινώντας νωρίς, σημαίνει ότι μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας για να διαβάσετε κριτικές και να προσλάβετε τον καλύτερο μεταφορέα. Αποφασίστε εάν θέλετε βοήθεια με τη μετακόμιση ή θέλετε οι ειδικοί να ετοιμάσουν τα πακέτα για εσάς επίσης.

Οι εταιρείες μεταφοράς πλήρους εξυπηρέτησης θα φέρουν τις προμήθειες, θα συσκευάσουν τα κουτιά σας, θα αποσυναρμολογήσουν τα έπιπλά σας και θα φορτώσουν τα πάντα στο φορτηγό. Από την άλλη πλευρά, θα ξεφορτώσουν, θα επανασυναρμολογήσουν, θα αποσυσκευάσουν και θα πάρουν μαζί τους όλα τα υλικά συσκευασίας. Αυτά είναι μερικά πράγματα εκτός λίστας, έτσι δεν είναι;

Μείωση μεγέθους

Είτε είστε εσείς είτε η μεταφορική εταιρεία που θα χειριστεί τη συσκευασία, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας πριν φτάσετε σε αυτό το βήμα. Δεν έχει νόημα να πακετάρετε και να μετακινείτε πράγματα που δεν θέλετε.  Πηγαίνετε δωμάτιο με δωμάτιο και ταξινομήστε. Αυτό το βήμα πρέπει επίσης να γίνει νωρίς, ιδιαίτερα εάν έχετε πράγματα να πουλήσετε. Τα καταστήματα αποστολών και οι ηλεκτρονικές αγορές μπορεί να χρειαστούν χρόνο, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο.

Όταν πρόκειται για δωρεά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού θα μεταφέρετε τα αντικείμενα, επιβεβαιώστε ότι θα λάβουν αυτό που θέλετε να δώσετε και κατανοήστε όταν είναι ανοιχτά για παραλαβή. Οι μετακομίσεις σπιτιών στην Αθήνα έχει καθημερινή ζήτηση.

Χρησιμοποιήστε αυτό το βήμα μείωσης μεγέθους για να ταξινομήσετε επίσης τα πράγματα που παίρνετε μαζί σας. Αν πράγματα από το γραφείο του σπιτιού σας έχουν φτάσει στην κρεβατοκάμαρά σας, επιστρέψτε τα στη θέση που πρέπει. Αυτό θα σας βοηθήσει όταν έρθει το βήμα της συσκευασίας, καθώς όλα θα είναι εκεί που ανήκουν και εκεί που προορίζονται να φτάσουν στην άλλη πλευρά.

Συσκευασία

Το να ξεκινάτε νωρίς δεν σημαίνει ότι θα φοράτε το ίδιο ρούχο μέχρι την ημέρα της μετακόμισης. Μπορείτε να αρχίσετε να ετοιμάζετε βαλίτσες νωρίς και να έχετε στρατηγική. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν βλέπετε, δεν χρησιμοποιείτε ή φοράτε κάθε μέρα. Αυτά μπορούν να βρουν τον δρόμο τους σε ένα κουτί.  Καθώς ξεκινάτε να πακετάρετε, βεβαιωθείτε ότι είστε λογικοί για το πώς γεμίζετε τα κουτιά σας.

Μην βάζετε ένα σωρό πράγματα όπου χωράνε. Θα θέλετε να μπορείτε να καταλάβετε πού πηγαίνουν τα κουτιά στο νέο σας σπίτι και να βρείτε μια θέση για αυτά που βγάζετε καθώς ψάχνετε τα κουτιά σας.  Συσκευάστε τα ρούχα εκτός εποχής, τις λιγότερο χρησιμοποιημένες μικροσυσκευές και άλλα αντικείμενα που δεν θα χρειαστείτε πριν φύγετε.

Καθώς πλησιάζετε στην ημέρα, θα πακετάρετε πιο σχετικά πράγματα. Ουσιαστικά, θα τελειώσετε με τα απαραίτητα τελευταία. Αυτό σημαίνει κλινοσκεπάσματα για το κρεβάτι, φρέσκες πετσέτες, πιτζάμες, μερικά καθημερινά ρούχα, καφετιέρα, φάρμακα κ.α. Αυτό που χρησιμοποιείτε περισσότερο πηγαίνει στο τελευταίο και θα βγει πρώτο στην άλλη πλευρά.

Σημειώστε με σχέδιο

Η ταξινόμηση είναι μόνο η μισή μάχη. Αφού ταξινομήσετε τα στοιχεία σας, πρέπει επίσης να κάνετε σαφείς ετικέτες. Μην κάνετε το λάθος να πείτε στον εαυτό σας ότι θα θυμάστε τι περιέχει αυτό το κουτί ή ότι όλα τα κουτιά για το σαλόνι είναι ένα και το αυτό. Να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με τα περιεχόμενα σε κάθε πλαίσιο.

Όλη η επικαιρότητα